Pretul carnii de porc a depasit estimarile de crestere
Miercuri, 19 Iulie 2017
Miercuri, 19 Iulie 2017
Estimarile din industria carnii potrivit carora pretul carnii de porc urma sa creasca cu pana la 30% se pare ca s-au adeverit. Potrivit presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, kilogramul de carne de porc in carcasa este chiar si cu 35% mai scump fata de aceeasi perioada din 2016.
Se estimeaza ca aceasta crestere a pretului carnii de porc va urma o curba ascendenta pana in a doua parte a anului 2017, cand va avea loc o stagnare, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), din aprilie anul acesta.
Motivul acestei cresteri vertiginoase a pretului, inclusiv la nivel european, tine de cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China si Japonia, si de scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta, cu o scadere de pana la -2,3% la tineret intre 20-50 kg si de -1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg.
Pretul materiei prime a fost intr-adevar mare in ultimul an si creste intruna usor-usor. In ultimele patru luni pretul carnii de porc a crescut cu peste 30%. Acum eu cumpar carne de porc in carcasa cu 9,70 lei pe kilogram, fata de 7-7,2 lei pe kilogram anul trecut in aceeasi perioada. Vorbesc de preturile fara TVA in Romania, a declarat Sorin Minea pentru presa centrala.
Valoarea pietei de carne se ridica la circa 3 miliarde de euro anual.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...