Presedintele ANPC: Este necesara o supervizare atenta a comertului online

Presedintele ANPC: Este necesara o supervizare atenta a comertului online


Comertul online necesita o supervizare atenta deoarece orice produs alimentar vandut la distanta trebuie sa indeplineasca aceleasi cerinte legale ca produsele vandute in magazine, a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Claudiu Dolot.

"Comertul online a luat o mare amploare in tara noastra. In timp ce in trecut comertul electronic pentru multe grupuri de consumatori era centrat pe bunuri de inalta tehnologie, jucarii sau carti, acum implica din ce in ce mai multe bunuri a caror disponibilitate este esentiala pentru o mare parte a populatiei, inclusiv alimente, medicamente si alte produse de stricta necesitate", a declarat Claudiu Dolot, la Conferinta Meat & Milk "Sectoarele de carne si lapte ale Romaniei, la startul unei noi istorii", conform unui comunicat al ANPC.

 

Pe langa acestea, presedintele ANPC a subliniat si necesitatea alinierii institutiilor la aceasta evolutie din zona online, deoarece este vorba despre o tendinta a viitorului.

 

"Este necesara o supervizare atenta a comertului online, deoarece orice produs alimentar vandut la distanta trebuie sa indeplineasca aceleasi cerinte legale ca produsele vandute in magazine, sa contina informatiile obligatorii relevante, care trebuie sa fie disponibile inainte de incheierea tranzactiei produsului pe canale online", a explicat Claudiu Dolot.

 

In comunicat se mentioneaza ca, in luna aprilie, la initiativa presedintelui ANPC, s-a dat startul campaniei "Caravana de Preventie si Consiliere".

 

ANPC precizeaza ca isi doreste ca prin Caravanele de Preventie si Consiliere sa reuseasca o apropiere de operatorii economici, astfel incat relatia cu acestia sa nu fie una bazata pe sanctiuni.

 

"Dorim sa punem accentul pe preventie si consiliere a operatorilor economici, precum si cresterea gradului de satisfactie a consumatorului, prin aplicarea strategiilor coerente de informare si de educare, dar si realizarea unor ghiduri de bune practici", a subliniat Claudiu Dolot.Poti fi interesat si de