Premierul Nicolae Ciuca vrea o promovare mai buna a produselor romanesti in retail

Premierul Nicolae Ciuca vrea o promovare mai buna a produselor romanesti in retail


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuca s-a intalnit, vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania.

Principala tema de discutie a privit nevoia de a promova mai mult produsele romanesti in lanturile comerciale si identificarea unor solutii de crestere a competitivitatii producatorilor romani si dezvoltarii durabile, in conditii de siguranta alimentara.

 

“Avem nevoie de mai multe depozite frigorifice si de conservare pentru producatorii romani, care astfel vor putea asigura continuitate extra-sezoniera in aprovizionarea lanturilor marilor retaileri cu legume-fructe, mezeluri si produse lactate. Guvernul isi va intensifica sprijinul acordat fermierilor si producatorilor locali pentru a creste gradul de procesare, prelucrare si rafinare a produselor agricole in Romania dar si pentru a crea plus-valoare pe lant si a echilibra balanta comerciala a tarii”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciuca.

 

La finalul intalnirii, a fost stabilita o intalnire in sistem tripartit - Guvern, retaileri, producatori/procesatori, pentru a articula o abordare strategica a valorificarii produselor agricole si industriei alimentare in interesul consumatorului roman.Poti fi interesat si de