Premierul Nicolae Ciuca, in vizita la Transavia: Producatorii romani pot oferi produse de calitate

Premierul Nicolae Ciuca, in vizita la Transavia: Producatorii romani pot oferi produse de calitate


Producatorii romani sunt in masura sa ofere pietei produse alimentare de calitate, a apreciat premierul Nicolae Ciuca, dupa o vizita la Transavia, o companie privata cu capital integral romanesc ce are ca obiect de activitate productia si procesarea carnii de pasare.

'Ceea ce am vazut astazi in aceasta companie, tehnologia si echipamentele pe care se lucreaza, imi da incredere ca producatorii romani sunt in masura sa ofere pietei produse de calitate si sa fie parteneri in efortul Guvernului de a garanta siguranta alimentara. Este un model de business pe care Guvernul il incurajeaza sa fie replicat de mediul de afaceri', a afirmat prim-ministrul dupa vizita la societatea Transavia, potrivit unui comunicat al Guvernului.

 

Nicolae Ciuca a mentionat ca, recent, s-a decis in Guvern sa fie puse la dispozitia fermierilor romani 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, ca o masura de sustinere a agriculturii si industriei alimentare, care va contribui astfel la reducerea impactului generat de cresterea preturilor la produsele de baza.

 

'Pentru a face performanta este nevoie de forta de munca inalt calificata. Din acest considerent am sustinut si a fost aprobata de Parlament o alta masura a Programului 'Sprijin pentru Romania' prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim in agricultura si industria alimentara', a mentionat premierul.

 

Nicolae Ciuca a adaugat ca va fi introdusa o alta masura destinata incurajarii procesarii in Romania a materiei prime. In baza unei scheme de ajutor de stat ce urmeaza sa fie aprobata de Guvern, fermierii vor avea la dispozitie 200 de milioane de euro, solutie legislativa ce va contribui la asigurarea necesarului pietei interne si la reducerea presiunii asupra stocurilor si preturilor la alimente. Masurile destinate agriculturii si industriei alimentare incluse in pachetul 'Sprijin pentru Romania' au fost stabilite ca urmare a consultarilor cu fermierii, patronatele si sindicatele din agricultura.

 

In discutiile avute cu managementul societatii din Alba, premierul a apreciat modelul sustenabil de business, bazat pe bune practici si protocoale in lantul de productie si distributie, in masura sa asigure produse de calitate pentru consumatori. Compania Transavia are rol semnificativ in dezvoltarea economica locala si regionala, prin prioritizarea achizitiilor de la furnizori locali sau internationali care au sediu si in Romania (aproximativ 90% dintre cei 1800 de furnizori), precum si prin localizarea fermelor in opt judete din tara.

 

Premierul este insotit in vizita in judetul Alba de seful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.Poti fi interesat si de