Practicile comerciale neloiale, puse in dezbatere publica de Consiliul Concurentei

Practicile comerciale neloiale, puse in dezbatere publica de Consiliul Concurentei


Consiliul Concurentei lanseaza in consultare publica proiectul de regulament privind procedura de inregistrare, investigare si solutionare a sesizarilor ce vizeaza practicile comerciale neloiale dintre intreprinderi in cadrul lantului de aprovizionare agricol si alimentar.

Potrivit unui comunicat al CC, regulamentul vizeaza aplicarea Legii nr. 81/2022 privind practicile comerciale neloiale dintre intreprinderi in cadrul lantului de aprovizionare agricol si alimentar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 363 din 12 aprilie 2022.

 

"Proiectul de regulament stabileste procedura referitoare la etapele si modalitatile constatarii si, dupa caz, sanctionarii practicilor comerciale neloiale dintre intreprinderi in cadrul lantului de aprovizionare agricol si alimentar, in urma sesizarilor sau din oficiu", se mentioneaza in comunicat.

 

Eventualele observatii si puncte de vedere pot fi transmise autoritatii de concurenta pana la data de 2 septembrie 2022. Propunerile trimise deja de partile interesate se afla in analiza Consiliului Concurentei si nu trebuie retrimise, spun reprezentantii autoritatii de concurenta.Poti fi interesat si de