Porti deschise la ferma de bizoni Euro Buffalo, o investitie de peste 20 mil. euro

Porti deschise la ferma de bizoni Euro Buffalo, o investitie de peste 20 mil. euro


In calitate de promotor al produselor romanesti, CARNEXPO Grill a organizat un eveniment la cea mai mare ferma de bizoni din Europa infiintata la Salonta, in Romania, cu scopul promovarii produselor locale premium.

Hannes Bohinc, fondator Euro Buffalo: “Am realizat la Salonta o investitie in calitate din dorinta de a produce in Romania pentru Romania. Detinem un efectiv de peste 1.200 de capete de bizoni cu cea mai mare diversitate genetica existenta in Europa, iar targetul nostru este de a ajunge la un numar de 3.000 de exemplare. Multumesc organizatorilor si specialistilor pentru prezenta si pentru interesul de a promova carnea de bizon, un produs premium cu care ne mandrim si care la final este un produs romanesc”.

 

2

 

Cei mai importanti specialisti din sectorul de carne, HoReCa si retail au fost invitati sa participa la o premiera pe piata locala si anume promovarea carnii si preparatelor din carne de bizon made in Romania. Acestia au avut posibilitatea sa viziteze ferma si abatorul Euro Buffalo si sa deguste carnea de bizon sub diferite forme de gatire: steak-uri la gratar, burgeri, preparate din carne de bizon, carnati, salamuri, mititei, bogracs din carne de bizon.

 

Eugen Capra, General Manager CARNEXPO Grill: ,,Promovarea carnii de calitate este deja o traditie pentru noi, motiv pentru care doresc sa multumesc gazdelor noastre de la Euro Buffalo pentru oportunitatea de a cunoaste un produs premium de nisa cum este carnea de bizon. In cele doua zile de eveniment specialistii invitati din sectorele de carne, HoReCa si retail au avut posibilitatea sa viziteze ferma, abatorul si sa deguste diferite produse si preparate realizate cu carne de bizon. Uram un bun venit carnii de bizon pe piata romaneasca si ne mandrim ca vom prezenta acest produs si la CARNEXPO Grill din 10-11 iunie la Theodora Golf”.

 

Euro Buffalo a realizat o investitie de peste 20.000.000 de euro intr-o ferma si un abator si detine un efectiv de peste 1.200 de capete de bizoni, cea mai mare diversitate genetica de bizoni existenta in Europa. Ferma are o suprafata de peste 2.700 ha si este dotata cu echipamente agricole de ultima generatie, astfel incat sa-si produca toata cantitate de furaj necesara pentru hrana animalelor. Euro Buffalo detine si un abator modern care ii permite sa realizeze o productie de la ferma la furculita, avand un control optim al calitatii produselor finite.

 

Evenimentul Porti deschise la ferma de bizoni Euro Buffalo a fost un concept de intalnire B2B cu circuit inchis, in care subiectele principale de discutie au fost carnea si preparatele din carne de bizon, produse de nisa cu un potential foarte mare, atat pe piata romaneasca, dar si pe piata externa.

 

Multumim gazdelor noastre de la Euro Buffalo si participantilor la eveniment si invitam specialistii din sectoarele de carne, HoReCa si retail sa deguste carnea si preparatele din carne de bizon la CARNEXPO Grill din data de 10-11 iunie 2021 de la Theodora Golf Club in Romania.Poti fi interesat si de