Porcii canadieni satisfac apetitul japonezilor pentru carnea de calitate premium

Porcii canadieni satisfac apetitul japonezilor pentru carnea de calitate premium


Mii de porci de la cateva ferme din Canada beneficiaza de un tratament special pentru ca sunt destinati sa fie vanduti la preturi mari pe piata din Japonia, transmite Reuters.

porci premiumMii de porci de la cateva ferme din Canada beneficiaza de un tratament special pentru ca sunt destinati sa fie vanduti la preturi mari pe piata din Japonia, transmite Reuters.
Apetitul crescut al Japoniei pentru carnea de porc de calitatea intai au dus exporturile Canadei si SUA la niveluri record, astfel ca producatorii au inceput sa utilizeze orice avantaj posibil pentru a-si creste cota de piata.

In timp ce majoritatea porcilor crescuti de firma candiana Olymel L.P. sunt hraniti cu grau si orz obisnuit, unii de la o ferma din Saskatchewan, care sunt destinati pietei japoneze, beneficiaza de o dieta imbunatatita cu menta si ghimbir.

In plus, porcii care urmeaza sa fie vanduti in Japonia beneficiaza de o perioada de odihna de 12 ori mai mare inainte de sacrificare decat porcii care vor ajunge pe alte piete, astfel incat stresul sa nu afecteze calitatea carnii.

In perioada ianaurie-august 2016, exportatorii americani au livrat pe piata japoneza o cantitate record de 147.000 de tone de carne de porc, potrivit datelor Federatiei exportatorilor americani de carne (USMEF).

In aceeasi perioada, Canada a vandut in Japonia carne de porc in valoare de 679 milioane dolari canadieni (507 milioane dolari SUA), cea mai mare valoare din ultimii 11 ani.

Ray Price, presedintele companiei canadiene de procesare Sunterra Group, sustine ca clientii japonezi platesc pentru un kilogram de carne de porc un pret cu pana la 1,20 dolari canadieni mai mare decat cumparatorii canadieni, in timp ce pentru un muschi de calitate se ajunge la un decalaj de pret de 5,40 dolari canadieni.



Poti fi interesat si de