Polonia isi mentine pozitia de cel mai mare producator de carne de pasare din UE
Vineri, 15 Decembrie 2017
Vineri, 15 Decembrie 2017
Productia de carne de pasare din Polonia va creste cu doua procente in anul 2018, fata de 2017, arata un raport al Departamentului American de Agricultura (USDA).
In ciuda cresterii moderate, Polonia va ramane cel mai mare producator de carne de pasare din Uniunea Europeana.
Potrivit raportului, productia din 2017 va inregistra o crestere cu opt procente, fata de 2016, ajungand la 2,8 milioane de tone metrice. Acest nivel se datoreaza cresterii cererii interne, carnea de pasare fiind considerata mai sanatoasa si mai putin costisitoare comparativ cu carnea de vita.
Consumul de carne de pasare din Polonia va ajunge, la sfarsitul anului 2017, la 30 de kilograme per capita, o crestere cu trei procente fata de anul precedent, estimeaza specialistii USDA.
Carnea de pasare constituie 38% din carnea consumata in Polonia, comparativ cu 53% procente pentru carnea de porc si doar trei procente pentru carnea de vita.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...