Politia Locala va interveni pentru eliminarea unui focar de pesta porcina din Sectorul 6

Politia Locala va interveni pentru eliminarea unui focar de pesta porcina din Sectorul 6


Politia Locala si Directia de Servicii Publice a Primariei Sectorului 6 vor interveni, sub indrumarea metodologica a Directiei Sanitare si Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, pentru a elimina un focar de pesta porcina, a anuntat primarul Ciprian Ciucu.

'Am fost informat ca in Sectorul 6 exista un focar de pesta porcina. Am participat deja la o sedinta a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru de Situatii de Urgenta (CMBSU) in care am discutat si am decis planul pentru eliminarea focarului. Politia Locala a Sectorului 6 si Directia de Servicii Publice a Primariei Sectorului 6 vor interveni maine, conform planului adoptat sub indrumarea metodologica a Directiei Sanitare si Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) pentru a elimina focarul de infectie si pericolul reprezentat de catre acesta', a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

 

Centrul de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucuresti a luat o serie de masuri in cazul focarului, printre care aceea ca porcii din localitate sa fie tinuti in curte, fara acces la pasunat si balti, pentru a impiedica venirea in contact a animalelor domestice cu cele salbatice si pentru a limita raspandirea bolii.

 

Toate cazurile de imbolnavire sau moarte la porcinele din curtea proprie vor fi anuntate fara intarziere medicului veterinar din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bucuresti. Toate cazurile in care cadavrele de porcine sunt descoperite in locuri publice se comunica fara intarziere DSVSA Bucuresti, a mai dispus Centrul de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucuresti.

 

De asemenea, pana la clarificarea situatiei sub aspect epidemiologic din exploatatia non-profesionala in care a fost confimata pesta porcina africana se interzice organizarea pe teritoriul Municipiului Bucuresti de piete, targuri sau expozitii de pasari si animale. Toate indicatiile medicului veterinar din cadrul DSVSA Bucuresti se respecta neconditionat.

 

Toti cetatenii din Capitala sunt obligati sa respecte masurile din dispozitia Centrul de Combatere a Bolilor al Municipiului Bucuresti. Incalcarea prevederilor acestei dispozitii poate fi sanctionata cu amenzi de pana la 1.600 de lei in cazul faptelor savarsite de persoane fizice, respectiv de pana la 8.500 de lei in cazul abaterilor comise de persoane juridice.Poti fi interesat si de