Piata de carne procesata din Romania se stabilizeaza

Piata de carne procesata din Romania se stabilizeaza


Potrivit Nielsen, la inceputul verii, piata de carne procesata din Romania a crescut cu 2%, stabilizandu-se dupa cativa ani de crestere semnificativa, atat ca volum, cat si ca valoare.

Piata romaneasca de carne procesata se va confrunta cu o concurenta dura din partea produselor alternative la carne in viitor, este de parere Nicolae Hulea, consultant dezvoltare Nielsen Romania. Acesta a mentionat, in cadrul INDAGRA FOOD & CARNEXPO 2019, ca, in prima jumatate a anului, valoarea pietei de carne procesata din Romania a crescut in principal ca urmare a cresterii preturilor la materiile prime si a inflatiei.

 

Comertul modern reprezinta in continuare principalul canal de vanzari, dar se asteapta o concurenta sporita pentru produsele din carne in anii urmatori, deoarece produsele alternative la carne si cele bio-organice capata putere pe piata.

 

"Piata FMCG din Romania continua sa inregistreze crestere in valoare fata de anul trecut, determinata de cresterea continua a consumului in volum si valoare. Aceasta crestere este sustinuta de marirea salariilor, dar si a inflatiei, care depaseste nivelurile din ultimii 4 ani. Increderea consumatorilor ramane la un nivel mai ridicat decat media europeana (98 de puncte in Romania, fata de 87 in Europa), scazand usor in trimestrul al doilea din 2019 din cauza reducerii securitatii financiare declarate. Comertul modern continua sa fie principalul motor al carnii procesate, hipermarketurile inregistrand un plus de 7% ca valoare si supermarketurile crescand cu 17%. Diferenta totala a valorii de piata intre hipermarketuri si supermarketuri este in scadere, pe fondul extinderii rapide a lanturilor de supermarketuri. Produsele alternative la carne actioneaza ca niste provocatori sustinuti si de initiativele bio-organice, care in ultima vreme beneficiaza de un spatiu mai generos in hipermarketuri", a explicat Nicolae Hulea, consultant pentru dezvoltare pentru Nielsen Romania.

 

 Poti fi interesat si de