Piata carnii de oaie din UE este in declin


In primele sase luni ale anului 2021, productia de carne de oaie din UE a totalizat 200.000 de tone, in scadere cu 11.000 de tone fata de anul trecut, potrivit datelor Eurostat.

Cei mai mari trei producatori sunt Spania, Franta si Irlanda si reprezinta aproape doua treimi din totalul productiei, scrie EuroMeatNews.com.

 

Importurile in blocul comunitar au scazut considerabil in acest an, cu 13.000 de tone, pana la 43.700 de tone in primele cinci luni. Marea Britanie, Noua Zeelanda si Australia au fost, in mod istoric, cei mai mari furnizori.

 

Exista mai multi factori care contribuie la declinul productiei de carne de oaie. In primul rand, sectorul HoReCa a fost inchis in mare parte din cauza restrictiilor Covid-19, care este adesea destinatia pentru carnea de oaie importata. Exista, de asemenea, mai multe neintelegeri comerciale intre Marea Britanie si UE de la sfarsitul perioadei de tranzitie, in ianuarie 2021. In plus, costurile de transport au crescut la nivel global, ceea ce a impiedicat competitivitatea carnii de oaie din Noua Zeelanda si Australia pe piata europeana.

 

 



Poti fi interesat si de