Piata carnii de oaie din UE este in declin
Joi, 16 Septembrie 2021

Joi, 16 Septembrie 2021
Cei mai mari trei producatori sunt Spania, Franta si Irlanda si reprezinta aproape doua treimi din totalul productiei, scrie EuroMeatNews.com.
Importurile in blocul comunitar au scazut considerabil in acest an, cu 13.000 de tone, pana la 43.700 de tone in primele cinci luni. Marea Britanie, Noua Zeelanda si Australia au fost, in mod istoric, cei mai mari furnizori.
Exista mai multi factori care contribuie la declinul productiei de carne de oaie. In primul rand, sectorul HoReCa a fost inchis in mare parte din cauza restrictiilor Covid-19, care este adesea destinatia pentru carnea de oaie importata. Exista, de asemenea, mai multe neintelegeri comerciale intre Marea Britanie si UE de la sfarsitul perioadei de tranzitie, in ianuarie 2021. In plus, costurile de transport au crescut la nivel global, ceea ce a impiedicat competitivitatea carnii de oaie din Noua Zeelanda si Australia pe piata europeana.
In primele patru luni ale anului, exporturile FOB au insumat 31,457 miliarde euro,, in crestere c...
Lansata in iunie 2024, investigatia este vazuta ca o masura de retorsiune la acele taxe vamale si...
FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrat...