Peste un kilometru de carnati, preparati la Sfantu Gheorghe
Joi, 12 Octombrie 2017
Joi, 12 Octombrie 2017
Peste un kilometru de carnati vor fi preparati la Parada carnatilor - editia a XV-a, ce va avea loc la sfarsitul acestei luni la Sfantu Gheorghe.
Vor fi preparati cel mai subtire, dar si cel mai gros carnat din tara, au anuntat organizatorii acestui eveniment gastronomic.
Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Covasna, Gruman Robert, peste 30 de echipe si-au anuntat pana acum participarea la concursul de preparat carnati, ce va avea loc pe 28 octombrie. Inscrierile continua pana pe 20 octombrie, iar organizatorii se asteapta ca in final sa participe aproape o suta de echipe. Conform regulamentului, fiecare echipa va trebui sa prepare cate 15 metri de carnati.
Cel mai subtire carnat, care va fi preparat dintr-o suta de kilograme decarneasigurata de o renumita firma de prelucrare acarniidin Sfantu Gheorghe, va avea un diametru de 13 - 15 milimetri, iar cel mai gros carnat va avea un diametru de 60 - 80 milimetri, searata intr-un comunicat de presa al CJ Covasna.
Printre vedetele Paradei carnatilor din acest an vor fi si preparatele dincarnede vanat.
Este pentru prima oara in istoria evenimentului cand asociatiile si societatile vanatoresti inscrise in concurs vor prepara carnati dincarnede vanat. Specialistul in vanatoare, Srkny rpd (...) a afirmat ca este un vis al lor sa aduca inapoi in bucataria de toate zilele si in alimentatia publica retetele culinare dincarnede vanat, deoarece carnea de vanat este un produs absolut bio si este carnea care contine cele mai multe proteine, fibre si vitamine si foarte putina grasime, fiind foarte sanatos pentru copii mici, oameni in varsta sau bolnavi, deopotriva, se maiarata in documentul citat.
Parada carnatilor va avea loc simultan cu Festivalul verzei, in perioada 27-29 octombrie, in piata centrala din Sfantu Gheorghe.
Participantii vor avea libertatea de a gati orice doresc, respectand tema evenimentului, iar juriul va premia, ca in fiecare an, gustul, aspectul preparatelor, reteta, originalitatea, decorarea meselor, costumatia echipelor si servirea.
Evenimentul este organizat de Asociatia Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV), Asociatia Unitatilor Hoteliere si de Alimentatie Publica, Asociatia Judeteana pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judetean Covasna si Ordinul Cavaleresc Gastronomic Transylvania, care numara la ora actuala aproape 300 de persoane pasionate de gastronomie.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...