Peste 600 de porci au murit intr-un incendiu la o ferma din judetul Cluj

Peste 600 de porci au murit intr-un incendiu la o ferma din judetul Cluj


Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj, peste 600 de suine au murit intr-un incendiu care a avut loc in noaptea de marti spre miercuri, la o ferma din localitatea Lita, si la care au intervenit mai multe echipaje al pompierilor.

'Pompierii din cadrul Detasamentelor Turda si 2 Cluj-Napoca au desfasurat, la primele ore ale diminetii, o ampla interventie pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la o ferma de porci din localitatea Lita. Apelul de urgenta a venit la ora 03.46, astfel ca imediat s-au deplasat la fata locului echipajele de la Garda de Interventie Baisoara. Din moment ce incendiul se manifesta generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 mp, fortele au fost suplimentate. Drept urmare, la misiune au luat parte cate o autospeciala de la Turda, respectiv Floresti', se precizeaza in informarea transmisa de ISU Cluj.

 

Extinderea flacarilor a fost favorizata de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodata, acoperisul a fost construit din panouri de tip sandwich.

 

'Pe parcursul interventiei, un barbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panica, fiind evaluat de catre paramedicii SMURD. Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital. Din nefericire, 612 porci nu au putut fi salvati. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit', mai precizeaza ISU Cluj.

 

De asemenea, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj au informat ca a fost a deschis un dosar penal cu privire la acest caz.

 

'Cercetarile preliminare derulate au stabilit ca in interiorul fermei se aflau la momentul incendiului aproximativ 600 de suine, animalele neputand fi salvate. Nu au fost persoane ranite in urma evenimentului, iar constructia de tip adapost a fost distrusa in proportie de 90%. In cauza au fost demarate cercetari, fiind intocmit un dosar penal sub aspectul infractiunii de distrugere din culpa, iar situatia se afla in atentia A.N.S.V.S.A si a Celulei de Criza de la nivelul Institutiei Prefectului - Judet Cluj', se arata in informarea IPJ Cluj.



Poti fi interesat si de