Peste 200.000 de curcani de la fermele Bravcod vor fi sacrificati

Peste 200.000 de curcani de la fermele Bravcod vor fi sacrificati


Autoritatile sanitare veterinare au confirmat existenta a trei focare de gripa aviara in fermele celui mai mare producator de carne de curcan din Romania – Bravcod (Penes Curcanul).

Aproximativ 224.000 de pasari vor fi sacrificate, scrie Brasov.net.

  

„Vorbim de trei focare, dar trei focare care sunt pe aceeasi platforma, ceea ce este bine. Aceste focare au fost deja izolate cu ajutorul Inspectoratului Judetean de Politie, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Politia Locala si din Codlea si din Dumbravita. Nestiind care este cauza exacta, pot aparea anumite surprize, dar pana in acest moment, de la momentul declansarii, s-au facut analize si s-au luat probe si de la celelalte ferme de pe platforma si rezultatul este negativ. Pe cele trei focare, vorbim de un efectiv in jur de 224.000 de pasari care vor fi eutanasiate si ingropate”, a declarat Catalin Vasii, prefectul judetului Brasov.

 

Inca de la descoperirea primului focar, autoritatile au luat masuri pentru a limita raspandirea virusului. Accesul pe platforma industriala unde functioneaza fermele de curcani este restrictionat, iar masinile care intra si ies din acest perimetru sunt dezinfectate cu substante speciale.

 

In zona functioneaza noua exploatatii de pasari, dar testele facute de medicii sanitar-veterinari au aratat existenta virusului doar la curcani. Pentru celelalte inaripate rezultatele au fost negative. Surse din ancheta spun ca de vina pentru aceasta situatie ar putea fi puii de curcan adusi din Ungaria.Poti fi interesat si de