Perutnina Ptuj sarbatoreste 115 ani si publica o carte cu retete
Vineri, 12 Februarie 2021
Vineri, 12 Februarie 2021
Bucatele descrise in carte sunt o selectie din retetele primite de la angajatii Perutnina din toate cele sapte tari unde este activ grupul.
Din 1905, prima avicola si primul loc de achizitie a pasarilor de curte a fost stabilit in Ptuj. De-a lungul celor 11 decenii si pana astazi, angajatii avicolei Ptuj au reprezentat un factor cheie pentru dezvoltarea si succesul grupului. Acesta este motivul pentru care furnizorul dedica aceasta aniversare, ce marcheaza existenta a mai mult de un secol, angajatilor sai si bucatariei lor de acasa. Micul dejun, pranzul de duminica, gratarul in familie si cina festiva inconjurat de cei dragi ii permit fiecaruia dintre noi sa savureze bogatia nesfarsita de arome, preparate si amintiri.
Angajati Perutnina din Slovenia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Serbia, Macedonia de Nord, Romania si Austria au fost intrebati ce arome se pot intalni in bucataria lor si au fost invitati sa ne impartaseasca retetele lor favorite gatite de bunici. Retetele vechi au primit o nota moderna prin metoda de preparare sau ingrediente noi, iar altele au servit drept inspiratie pentru crearea de mancaruri noi.
Aniversarea a reprezentat o oportunitate pentru angajati de a se interconecta, prin colectarea retetelor, in ciuda distantarii sociale impuse de pandemie. Prin campania interna de colectare a retetelor, au fost promovate valori precum colaborarea si creativitatea, si au fost receptionate retete din toate cele sapte tari membre grupului Perutnina. Unii au rasfoit retetele scrise de mana ale bunicilor lor, altii au creat unele noi, unii chiar au pregatit povesti foto grozave cu modul de preparare a unui anumit fel de mancare. Impreuna au creat o colectie de retete dintr-o vasta regiune, adunand intr-o singura carte o abundenta de arome.
Colectia a fost imbogatita si cu retetele primite de la partenerii externi ai grupului. Din multitudinea de retete primite, s-a facut o selectie finala impreuna cu revista profesionala culinara Dober Tek (Bon Appetit) care le-a si aranjat in conformitate. Toate retetele selectate au fost apoi gatite de stilistul culinar Grusa Zorn si pregatite pentru a fi fotografiate sub tutela renumitei fotografe Manca Jevš?ek, ambii din Slovenia. Editarea si designul cartii in nu mai putin de opt limbi, este, de asemenea, opera angajatilor Perutnina Ptuj.
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...