Perspectivele cărnii de porc în Marea Britanie 2025
Joi, 30 Octombrie 2025
Joi, 30 Octombrie 2025
Producția de carne de porc în trimestrul 3 (iulie-septembrie) a scăzut cu 2,4% față de anul precedent (YoY), ajungând la 237.000 de tone (t), și este cu 1,0% sub volumul produs în trimestrul 2 (aprilie-iunie). Aceasta este semnificativ în urma prognozei noastre inițiale pentru acest trimestru, care indica o creștere de 1,4% față de anul precedent.
Declinul general a fost determinat de numărul mai mic de sacrificări și de greutățile mai mici ale carcaselor în lunile de vară (iulie și august), cu semne de revenire observate în datele din septembrie. Numărul de porci grași sacrificați în septembrie a totalizat 869.000 de capete, comparativ cu 826.000 de capete în august, o creștere de 5,2% față de luna precedentă. Greutățile carcaselor au înregistrat, de asemenea, un salt semnificativ față de luna precedentă, câștigând 1,4 kg în septembrie, ajungând la o medie de 90,7 kg, revenind la valorile observate la începutul anului.
Aceasta aduce producția de carne de porc de la începutul anului 2025 (ianuarie-septembrie) la 720.000 t, o creștere de 1,8% față de anul precedent, determinată de o creștere de 1,5% a numărului de porci grași sacrificați (totalizând 7,7 milioane de capete) împreună cu carcase mai grele cu 500 g.
Privind în perspectivă la trimestrul 4, anticipăm că producția de carne de porc va reveni la o creștere față de anul precedent, în jur de 1%. Se așteaptă ca această creștere să fie determinată de creșterea greutății carcaselor, care a crescut deja în eșantionul săptămânal SPP pe parcursul lunii octombrie. Ne așteptăm ca numărul de porci grași sacrificați să fie stabil față de anul precedent, având în vedere perturbările de flux cauzate de defecțiunile notate în octombrie și cererea de Crăciun care concentrează programul de sacrificare în noiembrie și decembrie.
În ansamblu, pentru întregul an 2025, aceasta ar duce la o producție totală de carne de porc de 968.000 t, o creștere de 1,5% față de 2024, cu numărul de porci grași sacrificați în creștere cu 1,1% față de anul precedent, la 10,36 milioane de capete.

Selecția din acest an aduce 90 de noutăți culinare, disponibile în ediție limitată, pe care...
Consumul global de carne de porc se va modifica doar ușor, astfel încât cererea total...
De altfel, delivery-ul depăşeşte restaurantele clasice cu servire la masă (26%), în condiţi...
