Pentru a gasi angajati, retailerii britanici ofera gustari gratuite si reduceri in magazine

Pentru a gasi angajati, retailerii britanici ofera gustari gratuite si reduceri in magazine


In conditiile in care numarul locurilor de munca vacante in Marea Britanie se apropie de maximumul istoric, o serie de retaileri, inclusiv liderul Tesco Plc, au inceput sa ofere beneficii mai mari angajatilor, incercand sa ii convinga cu alimente si produse esentiale gratuite intr-o perioada in care exista o criza a costului vietii, informeaza Reuters.

Piata muncii din Marea Britanie a iesit din pandemie cu cea mai mica rata a somajului de dupa 1974 si preturi record la energie care au contribuit la o inflatie accelerata.

 

In perioada mai-iulie, numarul locurilor de munca vacante a scazut pentru prima data de la mijlocul lui 2020 dar a ramas aproape de maximumul istoric de 1,3 milioane de joburi.

 

In aceste conditii, in ultimele saptamani, Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie, a majorat numarul de produse gratuite pe care le ofera angajatilor de la magazinele sale. Un purtator de cuvant a precizat ca angajatii din magazine primesc gratuit fructe, bauturi calde si reci, articole pentru micul dejun precum cereale, fursecuri si produse tartinabile, paine, paste si snack-uri, dar si produse de toaleta precum deodorante si produse sanitare.

 

Analistul KPMG, Linda Ellett subliniaza ca retailerii concureaza intre ei pentru angajati si de asemenea trebuie sa concureze si cu alte sectoare, cum este cel al ospitalitatii. "Este vorba de angajatii din magazine, din depozite si logistica si care nu mai considera aceste joburi ca fiind atractive", spune Linda Ellett. In acelasi timp, retailerii sunt ingrijorati cand vine vorba de "angajatii sezonieri, in special in lanturile de aprovizionare", adauga Ellett.

 

In urma cu doua saptamani, retailerul John Lewis a anuntat ca intentioneaza sa recruteze 10.000 de angajati in perioada sarbatorilor, oferind angajatilor mese gratuite in aceasta perioada pentru a-i ajuta sa faca fata cresterii costului vietii.

 

"Daca vor fi puse la dispozitie articole precum alimente si produse de igiena, acestea reprezinta economii pe care angajatii le pot face, aceasta fiind o modalitate creativa pentru a face locul de munca mai atractiv si care costa un retailer mai putin decat plata unor salarii mai mari", a spus Linda Ellett.

 

Unii retaileri au majorat salariul de baza in acest an, inclusiv Sainsbury's, care a majorat salariile pana la cel putin 10 lire (11 dolari) pe ora. In plus, Sainsbury's a oferit angajatilor reduceri in magazine de pana la 20% in unele zile, a precizat un purtator de cuvant.



Poti fi interesat si de