Patrician Training, singura unitate de productie a molustelor, exporta masiv in Asia si SUA

Patrician Training, singura unitate de productie a molustelor, exporta masiv in Asia si SUA


In localitatea 23 august, din judetul Constanta, functioneaza singura unitate de procesare a molustelor din tara, in special rapane si scoici din Marea Neagra. Este, totodata, singura fabrica din domeniu autorizata pentru export in Statele Unite ale Americii si catre continentul asiatic, in Coreea de Sud si Japonia.

“Lucram cu furnizori locali si internationali, autorizati ca centre de colectare a pestelui si fructelor de mare din toata lumea. Astfel, procesam anual aproximativ 800 – 1.000 tone de materie prima”, explica Alina Constantinescu, director executiv Patrician Training. 

patrician 1

Fabrica a fost amenajata cu o investitie de 800.000 de euro din fondurile proprii ale antreprenorilor si credite bancare. Iar pentru utilajele din cadrul fabricii, acestia au accesat fonduri europene in valoare de 300.000 de euro, din care 200.000 de euro a fost suma nerambursabila. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unitatii de procesare este utilizarea sistemului IQF (Individual Quick Freezing = Congelare rapida individuala; procedeu ce permite conservarea tuturor proprietatilor nutritive, de gust si textura a produselor), fara glazuri sau aditivi alimentari si la standarde Ready-to-cook.

 

“Prin dezvoltarea business-ului, ne-am propus sa sustinem pescuitul autohton din Marea Neagra, sa crestem valoarea adaugata a produselor pescaresti si sa contribuim la formarea pietei interne pentru consumul de rapana si de alte moluste prin aprovizionarea cu produse autohtone «Made in Romania»”, adauga directorul executiv al fabricii.

 

patrician 2

 

In 2021, delicatese ca sepia, calamarul, caracatita, pisica de mare, calcanul, crabul albastru sau icrele de chefal nu mai sunt considerate produse de lux, ci au devenit mult mai accesibile si populare, atat in meniul restaurantelor locale, cat si in bucatariile consumatorilor.

 

Articolul complet despre business-ul cu rapana condus de Alina Constantinescu, impreuna cu fiica sa, Carina Paraschiv - Director dezvoltare afacere in domeniul agroalimentar, se regaseste in editia 79 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de