Parteneriat intre PRO AGRO si Asociatia Oamenilor de Afaceri Moldoveni
Marti, 03 Octombrie 2017
Marti, 03 Octombrie 2017
Federatia Nationala PRO AGRO si Asociatia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni A.O.A.M. au incheia un protocol de colaborare.
Parteneriatul urmareste determinarea progreselor in domeniul agriculturii performante in Republica Moldova si Romania, intarirea colaborarii antreprenorilor agricoli din ambele tari pentru valorificarea oportunitatilor de investitii in agricultura, facilitarea schimbului de bune practici precum si dezvoltarea relatiilor de cooperare, bazate pe principiile de egalitate si avantaj reciproc.
Potrivit comunicatului de presa transmis de cele doua organizatii, protocolul urmareste doua obiective principale:
1. AOAMP si PRO AGRO vor contribui la promovarea colaborarii dintre membrii celor doua organizatii, precum si pentru antreprenorii, in special agricoli, din Republica Moldova si Romania, prin facilitarea relatiilor economice durabile intre reprezentantii mediului privat, public si asociativ, in limitele competentelor organizatiilor reprezentate si in conformitate cu legislatia Republicii Moldova si Romania, precum si a normelor de drept international.
2. AOAMP si PRO AGRO vor colabora pentru lansarea si realizarea proiectului Parteneriat pentru dezvoltarea durabila a mediului rural din Romania si Republica Moldova si organizarea anuala a Forumului Agricol Transfrontalier UFMR Uniunea Fermierilor din Republica Moldova si Romania.
In data de 10 noiembrie, la Chisinau, Federatia Nationala PRO AGRO, Asociatia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni A.O.A.M. si Federatia Nationala a Fermierilor din Republica Moldova vor organiza Forumul Agricol Transfrontalier UFMR Uniunea Fermierilor din Moldova si Romania. In cadrul evenimentului vor fi prezenti un numar de circa 100 de fermieri (25 din Romania, 75 din R. Moldova), precum si reprezentanti ai autoritatilor din Romania si R. Moldova unde se vor dezbate problemele producatorilor din sectorul agrozootehnic si industria alimentara din Republica Moldova, avantajele Romaniei care membru al Uniunii Europene si provocarile pe care le intampina ambele state.
In vederea facilitarii cooperarii, participantii la forum vor avea tematici diferite de activitate. Acestea vor fi formate in functie de sectoarele prioritare identificate: Vitivinicol; Fructe si legume; Cereale si oleaginoase; Zootehnie (bovine, ovine, pasari, porcine, peste, albine); Industrie alimentara si promovarea produselor; Tineri antreprenori. Grupurile de lucru vor defini pentru fiecare sector cele mai importante probleme si vor identifica solutii fezabile pentru diminuarea acestora, cu actiuni concrete definite pe termen scurt, precum si obiective pe termen mediu.
Mai mult, in cadrul proiectului Parteneriat pentru dezvoltarea durabila a mediului rural din Romania si Republica Moldova fi creata si lansata prima platforma comuna pentru promovarea si cooperarea agricultorilor din Republica Moldova si Romania www.ufmr.eu Uniunea Fermierilor din Republica Moldova si Romania (www.ufmr.ro).
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...