Parizer din carne de porc cu srot de catina, o noua inventie brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati

Parizer din carne de porc cu srot de catina, o noua inventie brevetata la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati


La Facultatea Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, cercetarea capata gust si valoare.

Echipa formata din Liliana Mihalcea, Cristian Vasile Dima, Petru Alexe  (Facultatea Stiinta si Ingineria Alimentelor) si Maricica Stoica (Facultatea Transfrontaliera) a obtinut un brevet de inventie pentru un produs alimentar inovator: un parizer din carne de porc cu srot de catina – obtinut in urma extractiei cu dioxid de carbon supercritic – care nu contine nitrit adaugat.

 

Ideea care a stat la baza elaborarii brevetului de inventie a fost substituirea nitritului de sodiu conventional prin utilizarea srotului de catina obtinut ca subprodus de la extractia cu dioxid de carbon supercritic. Astfel, srotul de catina s-a demonstrat a fi un bun conservant, ce a permis obtinerea unui produs de tip parizer din carne de porc cu atribute senzoriale si texturale specifice si stabilitate microbiologica.

 

Inventia demonstreaza ca substituirea nitritului de sodiu cu srot de catina este o solutie viabila pentru mentinerea culorii, aromei si sigurantei produsului finit, procesul tehnologic propus fiind realizat la nivel de statie pilot cu posibilitate de transfer direct la scara industriala.

 

„Tehnologia este deja testata la scara pilot si poate fi transferata direct in productia industriala. O solutie sustenabila, sigura si sanatoasa pentru industria alimentara!”, transmit reprezentantii universitatii.



Poti fi interesat si de