PRO AGRO si LAPAR au semnat “Pactul pentru agricultura si progres”

PRO AGRO si LAPAR au semnat “Pactul pentru agricultura si progres”


Federatia Nationala a Producatorilor din Agricultura, Industria Alimentara si Servicii Conexe din Romania - PRO AGRO si Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania – LAPAR au semnat un Acord de Colaborare Inter-Organizationala intitulat “Pactul pentru agricultura si progres”.

Prin acest parteneriat se realizeaza pasi importanti in obtinerea unui consens national la nivelul organizatiilor reprezentative din sectoarele agricol, alimentar si al serviciilor conexe.

 

“Acest demers important va permite promovarea in mod unitar, in contextul european, prioritatile strategice nationale in conformitate cu interesele fermierilor din Romania. Consideram ca este in responsabilitatea noastra sa gasim solutii pentru revitalizarea cooperarii mediului asociativ in contextul preconizatelor schimbari la nivelul Politicii Agricole Comune si implicit nationale”, a transmis Federatia PRO AGRO.

 

Principalele obiective asumate de catre cele doua organizatii vizeaza: sustinerea reciproca pentru realizarea obiectivelor asumate, in interesul fermierilor, participare activa in grupurile de lucru COPA-COGECA (cea mai importanta structura a fermierilor si a cooperativelor agricole din UE, reprezentand 22 de milioane de fermieri); reprezentarea si sustinerea comuna a intereselor membrilor in cadrul Planului National Strategic – PAC 2021-2027 si participarea in Comitetul de Monitorizare al viitorului PNDR.

 

“Cadrul acordului nu presupune infiintarea unei noi entitati cu personalitate juridica, nu are o durata determinata de functionare, fara ingerinte privind functionarea statutara, actuala si asigura entitatilor partenere drepturi egale in luarea deciziilor”, precizeaza PRO AGRO.

 

De asemenea, acordul permite aderarea altor organizatii ce promoveaza obiective si interese comune.Poti fi interesat si de