PREMIERA: CARNEXPO Grill lanseaza Top Chef MACELAR

CARNEXPO Grill, cel mai important eveniment gastronomic local, organizeaza, in premiera, competitia internationala Top Chef MACELAR, in perioada 5-6 mai 2022 la Phoenicia Blue View din Olimp, cu scopul promovarii si dezvoltarii breslei macelarilor din Romania.

Top Chef MACELAR este prima competitie care isi propune sa selecteze cei mai buni maestri macelari, aducand fata in fata echipe de profesionisti din tara si strainatate ce vor trece prin mai multe probe de concurs, jurizate de un complet international, in lupta pentru marele trofeu de Chef macelar al Romaniei.

 

,,Mult mai mult decat un simplu concurs, Top Chef MACELAR este despre arta de a invata, a impartasi si de a inova prin tehnici noi de prelucrare a carnii menite sa contribuie la dezvoltarea specializata a industriei carnii. Conceptul Top Chef MACELAR este destinat crearii unui mediu in care macelarii romani sa incerce sa depaseasca practica actuala a industriei in diferitele ei etape de productie: prepararea generala, transarea carnii, expunerea si utilizarea creativa a produselor din carne de vita, porc, oaie si pasare. Prin aceasta competitie, ne dorim sa construim o comunitate profesionista ce va genera oportunitati de afaceri si va sprijini comertul general sa beneficieze de o infuzie de creativitate si inovatie’’, a declarat Eugen CAPRA, CEO CARNEXPO Grill.

 

Top Chef MACELAR se va desfasura in cadrul celui mai asteptat eveniment gastronomic din Romania, CARNEXPO Grill 2022, pe durata a trei ore, iar fiecare echipa concurenta va avea la dispozitie o jumatate de carcasa de vita, o jumatate de carcasa de porc, un miel intreg si cinci carcase de pui, pe care va trebui sa le transforme in produse cu valoare adaugata.

 

Echipele participante isi vor putea asigura propriile condimente, marinade si garnituri pentru a finisa produsele care vor fi concepute sa inspire si sa depaseasca limitele. Produsele finite vor fi apoi prezentate ca si cum ar putea fi comercializate intr-un cadru de vanzare cu amanuntul.

 

Juriul este format din arbitri independenti, selectati de catre organizatori dintre cei mai importanti specialisti din industria de specialitate mondiala, si vor puncta fiecare echipa in functie de tehnica si abilitati, manopera, inovatie de produs, finisaj general si prezentare.

 

Prima editie a competitiei Top Chef MACELAR este cu atat mai importanta cu cat raspunde provocarilor actuale privind lipsa de specialisti din fabricile si abatoarele din Romania. Criza de personal din industria carnii se accentueaza tot mai mult in fiecare an, devenind o problema profunda la nivel global. Sistemul de invatamant tehnic si profesional din Romania nu raspunde cererii de pe piata de munca locala. Nu avem scoli profesionale care sa pregateasca noi generatii pentru aceasta industrie, in practica pregatirea profesionala se face la locul de munca.

 

,,Organizarea Top Chef MACELAR in cadrul CARNEXPO Grill este doar primul pas pe care il facem in colaborare cu Asociatia Agrofood, parteneriat ce are drept obiectiv infiintarea primei Echipe Nationale de Macelari a Romaniei si a Scolii Profesionale de Macelari, proiecte social-educationale de instruire si educare a viitorilor maestri macelari. Pe aceasta cale, invitam toti partenerii si specialistii din industria carnii sa se alature acestui proiect indraznet care aduce solutii concrete pentru insasi existenta meseriei de macelar in Romania’’, a completat Eugen Capra.

 

Cu o experienta de peste 15 ani in promovarea sectorului de carne si preparate din carne din Romania, specialistii CARNEXPO Grill lanseaza noi provocari industriei carnii alaturi de care isi propune sa pregateasca noile generatii de specialisti pentru a asigura viitorul sectorului de carne romanesc.

 

Pentru mai multe detalii despre inscrierea in cadrul primei editii Top Chef MACELAR, va rugam sa contactati reprezentantii CARNEXPO Grill:

Dorinel NICULAE – 0728086130, office@industriacarnii.ro



Poti fi interesat si de