PENNY extinde reteaua nationala cu doua noi magazine

PENNY extinde reteaua nationala cu doua noi magazine


PENNY, unul dintre cei mai activi retaileri din Romania, isi continua planul de extindere prin deschiderea a doua noi magazine in Sarmasu, judetul Mures, si in Saliste, judetul Sibiu.

Magazinul PENNY din orasul Sarmasu, de pe Str. Teilor, nr 1, are o suprafata de vanzare de 856.45 mp. Acesta dispune de 39 de locuri de parcare neexclusive, dintre care 2 locuri sunt pentru persoanele cu dizabilitati. Echipa noului magazin este formata din 16 persoane.

 

Magazinul PENNY din orasul Saliste, de pe Str. Garii, nr 32-34, are o suprafata de vanzare de 854.25 mp.

 

Parcarea generoasa dispune de 76 de locuri de parcare neexclusive, dintre care 4 locuri sunt pentru persoanele cu dizabilitati. Noul magazin are un numar de 16 angajati.

 

Designul noilor magazine este modern si primitor, iar sesiunea de cumparaturi pentru clienti este imbunatatita datorita zonei extinse pentru produse proaspete, marci proprii pe gustul romanilor, dar si datorita semnalizarii mai vizibile a promotiilor si a categoriilor principale de alimente. In plus, noul PENNY ofera solutii simple, adaptate stilului de viata alert, precum produsele ready to eat, dar si cele semipreparate, refrigerate sau congelate.

 

PENNY Punct reprezinta evolutia strategica a Penny Market in Romania si este structurata in sapte piloni cheie: experienta imbunatatita in magazine, expansiune, produse romanesti, oameni, digitalizare, sustenabilitate si comunicare integrata.

 

Pilonul expansiune se refera la extinderea magazinelor si la dezvoltarea capacitatilor logistice. Pana in 2029, PENNY isi propune sa atinga cifra de 600 de magazine. In materie de logistica, la finalul anului trecut, PENNY a inaugurat cel de-al patrulea depozit de la Filiasi, judetul Dolj.

 

PENNY a inceput un amplu program de certificare BREEAM (Building Research Establishment&Environmental Assessment Method) pentru toate magazinele pe care le construieste in prezent.

 

Demersul exemplar la nivel european al discounterului PENNY a fost demarat in urma cu doi ani, iar pe parcurs retailerul a inregistrat rezultate impresionante, unul dintre acestea fiind magazinul PENNY Otopeni, care a fost desemnat cea mai sustenabila cladire din Centrul si Estul Europei in cadrul BREEAM Awards 2021.

 

Din februarie 2022, centrul logistic PENNY de la Filiasi este cladirea industriala cu cel mai mare punctaj la BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assesment Methodology) International New Construction 2016. Rezultatul obtinut este unul exceptional Outstanding – 92,89%. Ca urmare a unei investitii de 26 de milioane de euro, depozitul dispune in prezent de numeroase functionalitati, care il fac prietenos cu mediul.

 

Toate magazinele din reteaua PENNY vor fi recertificate o data la trei ani. Astfel, compania pune bazele unei politici de monitorizare si imbunatatire a sustenabilitatii magazinelor. Totodata, planurile de intretinere si de investitii in timp vor fi analizate si din punct de vedere a impactului asupra sustenabilitatii magazinelor in relatie cu comunitatile in care sunt integrate, cu mediul inconjurator, construit si natural.

 

Despre PENNY

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE si unul dintre cei mai activi retaileri din Romania, cu primul magazin deschis pe piata locala in anul 2005. Intreaga retea este deservita de patru centre logistice situate in localitatile Stefanestii de Jos, Turda, Bacau si Filiasi. In prezent, reteaua PENNY in Romania este alcatuita din 317 magazine la nivel national si o echipa dedicata formata din peste 5.800 de angajati.

 

PENNY se afla printre organizatiile de top care au primit titulatura de Angajator de Top (Top Employer) 2022 in Romania. Certificarea de Angajator de Top reflecta grija si angajamentul pentru echipa si performantele in practicile de resurse umane.Poti fi interesat si de