PENNY a investit 26 mil. euro in cel de-al patrulea depozit din Romania

PENNY a investit 26 mil. euro in cel de-al patrulea depozit din Romania


PENNY a deschis un depozit standardizat si modern la Filiasi, judetul Dolj, in urma unei investitii de 26 milioane euro.

Depozitul are o suprafata de 23.000 m 2 si o inaltime de 13.7 m, o zona extinsa pentru receptie si expediere cu o inaltime de 6.5 m si un spatiu cu temperatura controlata de 8.600 m 2.

 

Lucrarile de constructie au inceput in luna ianuarie si s-au incheiat in luna octombrie, mai devreme decat erau estimate. Depozitul, unul dintre cele mai performante din cadrul REWE Group, are prevazute peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalata de 650kWp, statii de incarcare a masinilor electrice si un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic si electric integrat in sistemul central din Viena.

 

Totodata, acesta deserveste aproximativ 50 de magazine, ceea ce inseamna livrari mai rapide, produse mai proaspete si emisii de CO2 mai reduse.

 

Constructia a fost gandita ca o cladire sustenabila, materialele de constructie folosite au fost certificate EDP (Environmental Product Declarations), iar pe durata lucrarii au fost monitorizate deseurile produse si consumul de combustibil.

 

„Dorim sa ne extindem intr-un mod cat mai eficient, iar depozitul de la Filiasi este inca un pas in aceasta directie. In ultimii 7 ani, Romania a fost tara cu cea mai mare crestere din cadrul REWE Group si sunt mandru de acest lucru. Ne dorim sa pastram acest trend ascendent in urmatorii ani si sa ne atingem obiectivele setate pana in 2029”, a declarat Daniel Gross, CEO PENNY Romania.

 

Pentru realizarea noului depozit s-a apelat la o echipa extinsa, de peste 130 de persoane, la care s-au alaturat si partenerii Wincon si Oopy Arhitectura.

 

„Orice dezvoltare imobiliara corecta, comerciala sau industriala, are in centrul atentiei comunitatea locala. Cred ca este important acest echilibru intre ce ofera o constructie si ce ofera comunitatea, iar noul depozit PENNY din Filiasi este un exemplu bun, fiind in acelasi timp o constructie verde, care utilizeaza eficient resursele. Ne bucuram ca am lucrat alaturi de PENNY la realizarea acestui prim proiect si le asteptam cu drag pe urmatoarele”, a adaugat Bogdan Irsik, Director General Wincon.

 

„Designul, materialele folosite, fluiditatea intre interior si exterior sunt elemente cheie in realizarea unui proiect de o asemenea anvergura. Suntem incantati ca alaturi de parteneri precum PENNY, cu seriozitate, profesionalism si dedicare, putem materializa proiecte frumoase, potrivite pentru nevoile specifice din domeniul de retail”, a declarat Octavia Floria Popeea, Director General Oopy Arhitectura.

 

Odata cu finalizarea acestui proiect, retailerul a ajuns la 301 de magazine si 4 depozite in Romania. Pana in 2029, PENNY isi propune sa ajunga la 600 de magazine si 6 depozite in tara. Pentru 2022, PENNY continua expansiunea accelerata, avand in plan deschiderea a 35 de magazine.Poti fi interesat si de