Operatorii din industria alimentara, obligati sa ofere informatii complete consumatorilor
Marti, 21 Februarie 2017
Marti, 21 Februarie 2017
Operatorii din industria alimentara vor fi obligati sa puna la dispozitia consumatorilor informatii complete legate de asigurarea trasabilitatii produselor de origine animala congelate, pentru evitarea unor potentiale riscuri pentru sanatatea publica, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Inscrierea pe eticheta unui produs alimentar de origine animala congelat a indicatiilor referitoare la data productiei si la data congelarii reprezinta o etapa in realizarea si asigurarea trasabilitatii alimentelor pe intreg lantul alimentar (...) Actiunea se adreseaza agentilor economici care detin unitati de transare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante, cantine si vizeaza obligativitatea inscrierii pe eticheta produsului a indicatiilor cu privire la data productiei si la data congelarii carnii si a pestelui neprocesat congelat?, se arata in comunicatul ANSVSA.
Dupa desfasurarea unei actiuni de informare a agentilor economici, ANSVSA va intreprinde controale oficiale pentru verificarea acestora privind respectarea obligatiilor pe care le au privind asigurarea trasabilitatii produselor alimentare de origine animala congelate, prin inscrierea pe eticheta a informatiilor complete.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...