Olympus a inaugurat la Brasov un nou centru logistic. Investitia se ridica la 40 de milioane de euro

Olympus a inaugurat la Brasov un nou centru logistic. Investitia se ridica la 40 de milioane de euro


Fabrica de Lapte Brasov, care produce si comercializeaza produsele lactate Olympus, deschide un nou centru logistic in judetul Brasov, in urma unei investitii de peste 40 de milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor companiei, centrul gazduieste si un depozit frigorific high-bay pentru a reduce consumul de energie, avand o capacitate de peste 32.000 de paleti si fiind prevazut cu sisteme de control al temperaturii.

 

„Pentru Olympus, sustenabilitatea reprezinta o parte integranta a strategiei noastre de afaceri. Noul centru logistic ne ofera oportunitatea de a ne consolida pozitia pe pietele internationale, in timp ce ne asiguram ca produsele noastre sunt depozitate si livrate intr-un mod eficient si ecologic. Vom continua sa investim in tehnologii care respecta mediul, oferind clientilor nostri produse de cea mai inalta calitate”, a declarat Athanasios Giannousis, Commercial Manager al Olympus Romania.

 

Centrul logistic din Brasov va deservi piata locala si tarile in care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate in Romania, precum Germania, Italia, Franta, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia. Pana la sfarsitul anului 2024, acesta va fi complet functional si integrat cu fabrica de lactate a companiei. Unitatea are o suprafata totala de 13.500 mp si este proiectat sa optimizeze procesele logistice.

 

„Noul centru logistic din judetul Brasov reprezinta o investitie strategica pentru Olympus si, in acelasi timp, un pas major catre un viitor mai verde. Suntem dedicati reducerii amprentei noastre de carbon, iar acest proiect reflecta pe deplin angajamentul nostru de a implementa tehnologii sustenabile care sa sprijine un mediu mai curat. De la reducerea consumului energetic la optimizarea spatiului, fiecare detaliu a fost conceput pentru a maximiza eficienta si a minimiza impactul asupra mediului”, a adaugat Dimitrios Kelas, Director General Fabrica de Lapte Brasov.

 

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste 25 ani de activitate in Romania. Fabrica de lactate Olympus de la Halchiu, judetul Brasov, a fost inaugurata in 2011, iar productia sa este destinata atat pietei locale, cat si exporturilor.

 

Cu sediul in orasul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie, cu operatiuni in 47 de tari. In prezent, Olympus detine zece fabrici in patru tari (Grecia, Romania, Bulgaria si Cipru), care produc branzeturi, bauturi vegetale, sucuri naturale, apa minerala naturala si bauturi racoritoare.



Poti fi interesat si de