Olanda: Urme de ADN de cal, descoperite in tone de carne de vita
Joi, 30 Ianuarie 2014
Joi, 30 Ianuarie 2014
Autoritatile sanitare olandeze (NVWA) au anuntat miercuri ca au blocat distribuirea a 690 de tone de carne de vita provenite de la un abator, deoarece au fost descoperite urme de carne de cal in cursul unei investigatii, relateaza AFP.
'Urme de ADN de cal au fost gasite in patru loturi de bucati de carne de vita de la abator', au indicat autoritatile sanitare olandeze (NVWA) intr-un comunicat, subliniind ca masura este 'preventiva'.
Ancheta a aratat ca abatorul, situat in orasul Dodewaard, in centrul Olandei, 'a cumparat mai multi cai decat cei care au fost sacrificati oficial', mai noteaza agentia franceza de presa.
'Toata carnea (circa 690 de tone), care a fost pusa in diverse congelatoare si frigidere, va fi blocata pana cand compania va dovedi continutul si originea acesteia', a mai adaugat NVWA.
Compania, identificata in mass-media olandeze drept abatoarele Van Hattem Vlees, va trebui sa gaseasca originea tuturor loturilor sale de carne si carcaselor puse in vanzare intre 1 ianuarie 2012 si 23 ianuarie 2014.
NVWA i-a arestat anul trecut pe comerciantul olandez de carne Willy Selten si pe unul din asociatii sai, acuzati ca au vandut 300 de tone de carne de cal etichetate drept carne de vita.
Compania acestuia a vandut anterior, in perioada ianuarie 2011-ianuarie 2013, 50.000 de tone de carne etichetata ca fiind de vita insa care ar fi putut contine carne de cal, potrivit autoritatilor sanitare olandeze.
Scandalul carnii de cal a izbucnit in Marea Britanie, odata cu descoperirea unui tip de lasagna al companiei suedeze Findus etichetat ca fiind din carne de vita, insa continand carne de cal.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...