O exploatatie cu peste 1.700 de porci, distrusa de pesta porcina

O exploatatie cu peste 1.700 de porci, distrusa de pesta porcina


Un numar de 1.750 de porci dintr-o exploatatie comerciala situata in comuna Zarnesti vor fi eutanasiati, dupa ce in ferma respectiva a fost confirmata prezenta pestei porcine africane la unul dintre animale, au informat reprezentantii Prefecturii Buzau.

Exploatatia in care se inregistreaza focarul de pesta porcina africana a fost plasata sub supraveghere oficiala, au fost aplicate masuri de restrictie pentru circulatia persoanelor, animalelor, a produselor, a subproduselor si a mijloacelor de transport.

 

“Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzau s-a intrunit vineri, prin audio-conferinta, si a adoptat planul de masuri privind controlul si combaterea bolii, precum si a zonelor de restrictii. Ancheta epidemiologica este in desfasurare. La aceasta data, la nivelul judetului Buzau, pesta porcina africana evolueaza intr-o exploatatie comerciala, doua exploatatii non profesionale si mai exista o suspiciune intr-o alta gospodarie individuala. In mediul silvatic, la porcul mistret sunt inregistrate 63 de cazuri pe raza a 18 fonduri cinegetice. (...) Solicitam in continuare sprijinul si intelegerea cetatenilor, chiar si in actuala conjunctura epidemiologica nationala generata de evolutia COVID - 19, pentru respectarea masurilor intreprinse de autoritati, avand in vedere gravitatea bolii si consecintele economice grave generate de aparitia ei”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Institutia Prefectului Buzau.

 

Autoritatile au atras atentia cu privire la faptul ca orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicilor veterinari sau reprezentantilor Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau.Poti fi interesat si de