Numarul sacrificarilor a scazut la toate speciile de animale si pasari, in august

Numarul sacrificarilor a scazut la toate speciile de animale si pasari, in august


Numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au scazut la toate speciile de animale si pasari in luna august a acestui an comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Potrivit INS, in luna august 2021 fata de luna iulie 2021, numarul sacrificarilor a crescut la porcine, iar la bovine, la ovine si caprine si la pasari a scazut; greutatea in carcasa a crescut la ovine si caprine, a scazut la bovine si la pasari, iar la porcine a ramas constanta.

 

Conform INS, in luna august 2021 numarul bovinelor sacrificate a scazut cu 12,8%, iar greutatea in carcasa s-a diminuat cu 12,9%, fata de aceeasi luna din 2020. Raportat la luna iulie a acestui an, numarul bovinelor sacrificate a scazut cu 2,4%, iar greutatea in carcasa cu 1,1%.

 

La specia porcine, in luna august s-au sacrificat cu 1,2% mai putine animale, iar productia de carne de porc consemnata a fost cu 4,1% mai mica fata de august 2020. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au crescut cu 2,8%, iar productia de carne de porc a fost constanta.

 

In ceea ce priveste sacrificarea ovinelor si caprinelor, datele INS arata o scadere cu 18,8% fata de august 2020, greutatea in carcasa fiind cu 21,9% mai mica. Comparativ cu luna anterioara, sacrificarile au coborat cu 2,1%, dar greutatea in carcasa a crescut cu 10,5%.

 

Potrivit datelor INS, sacrificarile de pasari au scazut cu 0,2% si productia de carne a coborat cu 0,8% fata de august 2020, in timp ce, raportat la luna precedenta, sacrificarile s-au redus cu 3,9%, iar greutatea in carcasa a scazut cu 5,8%.

 

Greutatea medie in carcasa consemnata in luna august 2021 a fost de 163,1 kilograme la bovine, 86,8 kilograme la porcine, 14,2 kilograme la ovine/caprine si 1,6 kilograme la pasari.

 

 Poti fi interesat si de