Numarul sacrificarilor a scazut la porcine, bovine, ovine si caprine, in iulie

Numarul sacrificarilor a scazut la porcine, bovine, ovine si caprine, in iulie


Sacrificarile la pasari au crescut, in iulie, dar au scazut la bovine, porcine, ovine si caprine, in comparatie cu numarul inregistrat in aceeasi luna a anului precedent, reiese din statistica oficiala.

Conform Institutului National de Statistica (INS), in perioada analizata, greutatea in carcasa a crescut la ovine si caprine si la pasari, iar la bovine si la porcine a scazut.

 

In ceea ce priveste sacrificarile, datele oficiale releva faptul ca, la pasari, numarul de capete a fost, in iulie, de 26,772 milioane (fata de 25,252 milioane, in iulie 2022), din care 25,433 milioane de capete raportate de unitatile industriale specializate (abatoare).

 

In acelasi timp, in perioada analizata, s-au consemnat 42.000 de capete bovine sacrificate, 270.000 de capete porcine, precum si 327.000 de capete ovine si caprine.

 

De asemenea, cat priveste cantitatea in carcasa, la pasari s-a inregistrat o cantitate de 44.143 de tone, in iulie 2023, respectiv 23.419 tone la porcine, 6.759 tone in categoria bovinelor si 4.602 tone la ovine si caprine.

 

Comparativ cu luna iunie 2023, in iulie anul curent, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la porcine si la ovine si caprine, insa s-a diminuat in cazul bovinelor si al pasarilor.

 

Datele pentru abatoare s-au obtinut prin cercetari statistice exhaustive, efectuate de INS, iar pentru exploatatiile agricole fara personalitate juridica, de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR). Informatiile colectate se refera la sacrificarile exclusiv pentru consum, precizeaza INS.



Poti fi interesat si de