Numarul focarelor active de pesta porcina africana a scazut la 184

Numarul focarelor active de pesta porcina africana a scazut la 184


Romania inregistreaza 184 de focare active de pesta porcina africana (PPA), din care cinci focare in exploatatii comerciale si trei focare in exploatatii comerciale de tip A, fiind afectate un numar de 93.654 porcine, conform datelor publicate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

In intervalul 21 mai - 3 iunie 2021, au fost inregistrate 21 de focare noi de PPA astfel: judetul Arad - un focar, judetul Bihor - trei focare, judetul Cluj - doua focare, judetul Dolj - un focar, judetul Dambovita - un focar, judetul Maramures - sase focare, judetul Satu Mare - doua focare, judetul Salaj - un focar, judetul Valcea - doua focare, judetul Vaslui - un focar, judetul Vrancea - un focar.

 

In aceeasi perioada au fost stinse 137 de focare de PPA in judetele Arad (patru focare), Alba (trei), Bihor (noua), Botosani (doua), Bistrita Nasaud (cinci), Brasov (unul), Buzau (sase), Cluj (noua), Dambovita (unul), Dolj (patru), Gorj (54), Giurgiu (sapte), Ilfov (sase), Ialomita (trei), Mehedinti (patru), Maramures (unul), Mures (unul), Salaj (11), Suceava (doua), Timis (trei), Vrancea (unul).

 

De la prima semnalare a prezentei virusului PPA in Romania, pe data de 31 iulie 2017 si pana in prezent, au fost diagnosticate 5.733 de cazuri la mistreti in 41 de judete. In conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreti se sting dupa cel putin doi ani de la aparitia lor.Poti fi interesat si de