Noutatile saptamanii din industria carnii
Vineri, 14 Iunie 2019
Vineri, 14 Iunie 2019
Consumul de carne de pasare creste in Europa. Productia de carne de pasare a crecut anul trecut in UE, in special in Spania, Franta, Polonia, Ungaria, Romania si Bulgaria. Cresterea acestui sector a fost prevazuta de analistii Rabobank care cred ca aceasta proteina va deveni un substitut important pentru carnea de porc pe pietele afectate de virusul pestei porcine africane.
China isi pierde apetitul pentru carnea de porc. Problemele legate de siguranta alimentara au redus consumul de carne de porc in China de la 10% pana la 15% in ultimele 12 luni, potrivit Rabobank. Procesatorii si segmentul HoReCa au inceput sa treaca de la carne de porc la alte proteine ??animale, iar carnea de pasare a cunoscut o crestere de pret.
Cherkizovo vrea sa extinda productia de carne de curcan in Tambov. Compania ia in considerare implementarea celei de-a doua etape a programului Tambov Turcia si spera ca guvernul din regiune va sprijini proiectul de crestere a capacitatilor sale cu 50% si obtinerea in mod eficient a unei cresteri cu 29.000 de tone a productiei. A doua etapa ar putea include construirea mai multor unitati de crestere si finisare in districtul Pervomaysky din regiune. Valoarea proiectului ar putea atinge 3,5 - 4,5 miliarde ruble.
Costa Food Group si La Selva se alatura consortiului spaniol Chorizo. Astfel, Asociatia ajunge la 23 de membri, potrivit site-ului CdeComunicacion. Atragand cele doua noi societati, consortiul spaniol Chorizo si-a indeplinit obiectivul de a completa lista cu principalii producatori de Chorizo din Spania.
Exporturile australiene de carne de vita in China au crescut cu 77%. Australia a exportat 70,685 de tone de carne de vita in martie, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Livrarile catre China au crescut cu 77% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 14.347 de tone. Cu toate acestea, Australia pierde o parte din cota sa de piata in Japonia si Coreea din cauza concurentei americane pe aceste piete.
Industria de carne de porc din Noua Zeelanda se teme de importurile din Polonia. Polonia este in prezent al cincilea cel mai mare furnizor de carne de porc pentru Noua Zeelanda, dar industria locala incepe sa isi faca griji cu privire la riscurile implicate in comert, deoarece Polonia a fost afectata de focare de pesta porcina africana in ultimii 5 ani. In aprilie, Polonia si-a dublat exporturile de carne de porc in Noua Zeelanda, atingand un volum de 307 tone si o cota de piata de 7,2%.
Pentru mai multe date va invitam sa accesati site-ul: www.euromeatnews.com.
Guvernul a aprobat Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in ...
"Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Primaria Sectorului 4 si...
Boala a fost depistata in orasul Velingrad, regiunea Pazardjik, fiind identificata in cinci unita...