Nordic Food aduce pe piata din Romania produsele plant-based de la Beyond Meat

Nordic Food aduce pe piata din Romania produsele plant-based de la Beyond Meat


Nordic Food, parte a grupului de firme Nordic Group, anunta introducerea unui nou brand pe piata din Romania: Beyond Meat, o companie de top care ofera produse revolutionare din carne plant-based.

Incepand cu luna noiembrie 2023, romanii pot savura produsele plant-based din gama Beyond Meat, precum vestitul Beyond Burger®, Beyond Sausage®, Beyond Mince® si Beyond Meatballs®. Produsele Beyond Meat sunt disponibile in comertul modern, inclusiv in: hypermarket, supermarket, cash & carry, retail online (ex. Auchan, Freshful), in comertul traditional, Food Service, atat in lanturi de burgeri (cum ar fi Submarine Burger), cat si in locatii specializate in vanzarea burgerilor (Food Trucks).

 

„Suntem onorati sa anuntam ca brandul Beyond Meat a intrat in portofoliul companiei noastre, definit prin responsabilitate, inovatie si adaptabilitate. O alta valoare a companiei noastre este optimismul, si astfel plecam la drum cu aceasta gama de produse, pe care o vom extinde anul viitor cu gama Beyond Chicken Style, fiind convinsi ca Beyond Meat va contribui la diversificarea comportamentului de consum din Romania. Produsele plant-based ale acestui brand completeaza natural promisiunea noastra de brand – Bucurie la fiecare masa – prin gust si experienta culinara. Romanii trebuie sa stie ca produsele Beyond Meat au multiple beneficii, atat pentru sanatate, cat si pentru mediul inconjurator”, a declarat Dan Nistor, Director General Nordic Group.

 

Beyond Burger este un burger care arata, se gateste si satisface consumatorul la fel de mult ca un burger din carne de vita, dar e de fapt plant-based. Potrivit cercetarii Life Cycle Assessement a Universitatii din Michigan, pentru a produce un burger Beyond Meat, se consuma cu 99% mai putina apa, cu 90% mai putine emisii de gaze cu efect de sera, cu aproape 50% mai putina energie si cu 93% mai putin teren, in comparatie cu productia traditionala de carne.

 

Toate produsele Beyond Meat sunt realizate din ingrediente de inalta calitate pe baza de plante, fara organisme modificate genetic, fara adaos de hormoni sau antibiotice, si cu 0 mg de colesterol pe portie.

 

„Suntem bucurosi sa extindem ofertele noastre pe piata europeana si, prin intermediul parteneriatului cu Nordic Food, sa aducem produsele Beyond Meat in Romania. Romania este una dintre tarile in care categoria de produse plant-based e in stadiu incipient, dar cererea pentru astfel de produse e in crestere. Suntem mandri sa oferim aceste produse plant-based carnivorilor, flexitarienilor, vegetarienilor, veganilor din Romania, permitandu-le consumatorilor sa aleaga din ce in ce mai mult produse mai bune pentru planeta noastra”, a declarat Ben van Looij, Sales Director Retail EMEA at Beyond Meat.

 

Despre Nordic Food

Nordic Food e parte a grupului de companii Nordic Group, care, inca din 1991, isi propune sa le ofere consumatorilor din Romania tot ce este mai bun. Nordic Group, unul dintre cei mai cunoscuti jucatori din domeniul distributiei de produse alimentare premium in Romania, are o cifra de afaceri de 72 de milioane de euro, peste 100 de branduri in portofoliu si circa 1.950 de produse.

 

Despre Beyond Meat

Beyond Meat, Inc. (NASDAQ: BYND) este o companie lider in domeniul productiei de carne pe baza de plante, oferind o gama de produse revolutionare plant-based. Fondata in 2009, produsele Beyond Meat sunt create pentru a avea acelasi gust si textura precum carnea de origine animala, oferind in acelasi timp anumite beneficii pentru mediu. Promisiunea brandului Beyond Meat, „Mananca ceea ce iubesti,” reprezinta o puternica convingere ca exista o modalitate mai buna de a hrani viitorul nostru si ca alegerile pozitive pe care le facem, oricat de mici ar fi, ne pot ajuta sa ne indreptam spre genul de viitor pe care il dorim. Prin trecerea de la carne de origine animala la carne pe baza de plante, putem contribui la solutionarea problemelor legate de conservarea resurselor si bunastarea animalelor. Pana in iunie 2023, produsele brandului Beyond Meat erau disponibile in aproximativ 190.000 de puncte de vanzare cu amanuntul si in industria alimentara din peste 75 de tari din intreaga lume. www.BeyondMeat.com.



Poti fi interesat si de