Noi specificatii de productie pentru Mortadella Bologna IGP

Noi specificatii de productie pentru Mortadella Bologna IGP


In urma unui proces birocratic indelung asteptat, au fost publicate in Monitorul Oficial al Republicii Italiene noile Regulamente de productie a Mortadella Bologna IGP, care incorporeaza modificarile propuse de asociatia producatorilor in  februarie 2021 si aprobate de Uniunea Europeana luna trecuta.

Printre noile modificari: mai putina sare, mai multe proteine si o reteta mai simpla.

 

„Necesitatea modificarii Regulamentului de productie a luat nastere cu scopul de a adapta IGP la noile stiluri de alimentatie ale consumatorilor, la evolutia tehnologica a companiilor si de a continua astfel calea de imbunatatire a imaginii Mortadelei Bologna IGP. Un proces de imbunatatire calitativa a fost deja initiat de Consortiu odata cu modificarea anterioara a Regulamentelor care au eliminat glutamatul si au introdus obligativitatea utilizarii aromelor naturale", spune Guido Veroni, presedintele Consortiului italian pentru protectia Mortadella Bologna.

 

„Printre principalele modificari se numara de fapt introducerea continutului maxim de sare de 2,8%, cresterea continutului minim de proteine, care ajunge la 14,5% si clarificarea interzicerii, deja practicata de companii, a utilizarii polifosfatilor, adjuvantilor tehnologici si a substantelor cu efecte colorante, pentru a avea o reteta si mai simpla si mai naturala”, adauga Veroni.

 

O modificare suplimentara introdusa in noile Regulamente este limita maxima de 0,3% arome naturale, singurele permise in aceasta productie, care pot fi folosite la prepararea produsului.

 

Cu acest nou Disciplinar de Productie, se confirma rolul Consortiului pentru protectia calitatii Mortadella Bologna IGP, tinand mereu sub observatie pietele si noile tendinte.



Poti fi interesat si de