Noi specificatii de productie pentru Mortadella Bologna IGP
Luni, 11 Iulie 2022
Luni, 11 Iulie 2022
Printre noile modificari: mai putina sare, mai multe proteine si o reteta mai simpla.
„Necesitatea modificarii Regulamentului de productie a luat nastere cu scopul de a adapta IGP la noile stiluri de alimentatie ale consumatorilor, la evolutia tehnologica a companiilor si de a continua astfel calea de imbunatatire a imaginii Mortadelei Bologna IGP. Un proces de imbunatatire calitativa a fost deja initiat de Consortiu odata cu modificarea anterioara a Regulamentelor care au eliminat glutamatul si au introdus obligativitatea utilizarii aromelor naturale", spune Guido Veroni, presedintele Consortiului italian pentru protectia Mortadella Bologna.
„Printre principalele modificari se numara de fapt introducerea continutului maxim de sare de 2,8%, cresterea continutului minim de proteine, care ajunge la 14,5% si clarificarea interzicerii, deja practicata de companii, a utilizarii polifosfatilor, adjuvantilor tehnologici si a substantelor cu efecte colorante, pentru a avea o reteta si mai simpla si mai naturala”, adauga Veroni.
O modificare suplimentara introdusa in noile Regulamente este limita maxima de 0,3% arome naturale, singurele permise in aceasta productie, care pot fi folosite la prepararea produsului.
Cu acest nou Disciplinar de Productie, se confirma rolul Consortiului pentru protectia calitatii Mortadella Bologna IGP, tinand mereu sub observatie pietele si noile tendinte.
„Romania are nevoie de investitii in procesarea materiei prime pe care o obtin fermierii no...
Potrivit unui comunicat al institutiei, in data de 17 aprilie, APIA a efectuat plati pentru anul ...
'Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin Centrele Judetene, efectueaza pl...