Nicolae Serban, Grup Serban: „Investim 20 mil. euro pentru a dezvolta organic toate liniile de business”

Nicolae Serban, Grup Serban: „Investim 20 mil. euro pentru a dezvolta organic toate liniile de business”


Grup Serban Holding, unul dintre cei mai mari jucatori locali din agribusiness, are un buget consistent de investitii in 2023, in valoare de 20 de milioane de euro. Banii vor merge catre achizitii de ferme, irigatii, depozite frigorifice, echipamente şi intrarea in piata oualor din gaini crescute la sol, ne-a explicat Nicolae Serban, fondatorul Grupului Serban.

Anul acesta, grupul a preluat o noua ferma in judetul Vaslui, ajungand sa exploateze  aproximativ 13.300 de hectare de teren arabil, accentul fiind pus pe cultura mare care este realizata in sistem de agricultura regenerativa.

 

serban1

 

Odata cu aceasta achizitie, specialistii din cadrul companiei estimeaza o crestere totala a productiei cu aproximativ 10%, luand in considerare atat componenta extensiva, cat si factorii intensivi generati de calitatea terenurilor exploatate si sinergiile ce se realizeaza.

 

Tot in cursul acestui an, Grup Serban a achizitionat o ferma de bovine pentru carne rasa Angus in Sascut, judetul Bacau. In prezent, ferma gazduieste 450 de bovine Angus si se intinde pe o suprafata de 135 de hectare de teren.

 

serban 2

 

„Ne propunem sa ajungem la un efectiv de 5.000 de bovine Angus pana in 2025. Acest obiectiv de dezvoltare va permite companiei sa produca o cantitate semnificativa de carne, cu un potential de vanzari estimat la 9 milioane de euro pe an, luand in calcul piata de carne in viu. De asemenea, strategia Grup Serban Holding pentru ferma implica utilizarea unui sistem de rotatie a pasunilor care sa permita solului sa se regenereze natural, fara necesitatea fertilizarii chimice, fiind astfel asigurat un mediu de viata sanatos pentru animale”, ne-a declarat Nicolae Serban.

 

serban 3

 

In linia de business axata pe panificatie, patiserie si cofetarie, unde grupul detine o brutarie, un laborator de cofetarie, cinci magazine sub brandul Bacania Serban si o cofetarie sub brandul LuMa, compania are in plan dezvoltarea continua de noi produse si investitii in tehnologii de ultima generatie.

  

Interviul complet despre dezvoltarea Grup Serban Holding se regaseste in editia nr. 90 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de