Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al sectorului HoReCa
Joi, 01 Iulie 2021
Joi, 01 Iulie 2021
Inca de la fondarea sa, in 2018, Next Root Management Systems a fost o agentie de consultanta 360°. In aceasta noua etapa, compania se maturizeaza si devine principalul punct de contact al antreprenorilor din industrie, oferindu-le un portofoliu de profesionisti si resurse testate, care sa raspunda nevoilor lor. Practic, clientii Next Root Management Systems au acum acces, prin intermediul agentiei, la servicii imobiliare, de marketing si comunicare, design, consultanta culinara si oenologica, productie publicitara etc.
“Perioada pandemiei de COVID-19 ne-a demonstrat cat de importanta este optimizarea operationala. Pusi in fata unor situatii fara precedent, operatorii HoReCa au avut nevoie, pentru a supravietui, sa isi reduca la maximum pierderile, sa justifice fiecare cheltuiala si sa transforme fiecare sursa de costuri, intr-una generatoare de venit. In acest context, selectarea furnizorilor potriviti si a angajatilor-cheie au devenit aspecte care necesita extrem de multa precizie. Folosind expertiza noastra din ultimii 12 ani si resursele pe care le-am acumulat, am decis sa avansam in relatia pe care o avem cu clientii nostri si sa le oferim un catalog de parteneri verificati, pe care ii cunoastem, cu care am desfasurat proiecte si care livreaza la standarde inalte”, a declarat Dragos Panait, fondator Next Root Management Systems.
Next Root Management Systems are peste 50 de furnizori verificati si isi propune sa depaseasca 70, pana la sfarsitul anului 2021
In prezent, baza de furnizori verificati de Next Root Management Systems include peste 50 de companii, care ofera servicii si produse, societati mici, medii si mari, care pot gestiona de la proiecte minore, de tip start-up, pana la cele de extindere, replicare sau francizare. Selectia a fost facuta in baza experientei reprezentantilor agentiei, ce au luat in considerare o serie de factori: raportul calitate-pret, indeplinirea la timp a livrabilelor, conditiile comerciale si flexibilitatea. Pana la sfarsitului anului 2021, reprezentantii Next Root Management Systems isi propun sa depaseasca 70 de furnizori verificati. Pentru aceasta, au deschis o sectiune de inscrieri pe site-ul companiei, unde cei ce ofera servicii si produse dedicate industriei de HoReCa isi pot lasa datele de contact. Fiecare societate inscrisa va fi vizitata si evaluata de catre echipa agentiei, inainte de a fi adaugata catalogului propriu.
“Practic, ne dorim sa facilitam accesul operatorilor HoReCa la furnizori romani de incredere, de calitate, curatoriind o serie de propuneri si prezentandu-le comparativ cu un barem obiectiv. Acest lucru are ca scop eficientizarea eforturilor si sustinerea industriei”, declara Dragos Panait.
Next Root Management Systems contribuie la cresterea profitabilitatii angajatilor
Conform Federatiei Patronatelor din Industria Ospitalitatii, numarul de angajati din industria hotelurilor si a restaurantelor s-a redus cu 19% fata de 2019, de la 186.000, la 150.000. Mai mult, lipsa de predictibilitate si situatia dezechilibrata in care se afla HoReCa au determinat ca increderea in industrie sa scada, facand ca tot mai multe pozitii sa fie dificil de umplut. Acest lucru afecteaza activitatea restaurantelor si hotelurilor, care consuma resurse pe procese de recrutare costisitoare si cu sanse reduse de succes.
Peste o treime dintre angajatii HoReCa au trecut prin procese de reconversie profesionala sau au emigrat, iar cei ramasi sunt reticenti in a continua o cariera in acest domeniu, ceea ce ingreuneaza procesele de recrutare. Next Root Management Systems vine cu o solutie si isi propune sa puna in legatura operatorii si resursele umane.
“Spre deosebire de o agentie de plasare a fortei de munca, noi abordam lucrurile diferit: intelegem nevoile si obiectivele clientului si, acolo unde nu putem umple anumite roluri-cheie, cream sisteme functionale, care nu depind de un singur angajat. Practic, daca nu identificam un head chef cu responsabilitati complexe sau daca acesta nu este disponibil, gasim o alternativa. De exemplu, cream, pentru clientii nostri, un sistem operational format dintr-un consultant si o echipa in care fiecare angajat are un rol bine delimitat, cu responsabilitati concrete, standardizate. Prin programe de training si manuale operationale bine puse la punct, dezvoltam in randul angajatilor o serie de capabilitati, care asigura buna desfasurare a proiectului. Astfel, profitabilitatea per angajat este imbunatatita, generand reduceri de pana la 20-30% ale bugetelor asociate cu resursele umane.”, declara Dragos Panait.
Analizele agentiei arata ca salariul mediu pentru un head chef (coordonator de bucatarie) ajunge la 1.500 de Euro / luna, in timp ce un sous chef castiga lunar in jur de 700 de Euro, iar un manager de restaurant 1.000 de Euro. Conform cifrelor Next Root Management Systems, investitia initiala ajunge la 1.000 Euro / mp.
Asa cum arata datele disponibile la Ministerul Finantelor, nivelul pierderilor cumulate nete, din HoReCa a ajuns la 2,3 miliarde de el, cu 220% mai mult decat in 2020.
Intr-un context in care restaurantele au fost nevoite sa isi reconsidere modelele de afaceri sau sa inchida, industria trece printr-o perioada de relansare, in care operatorii trebuie sa isi reconstruiasca incredere si sa atraga atat oaspeti, cat si angajati.
“Anul 2021 marcheaza reluarea investitiilor in HoReCa, in concepte noi, casual, cu bucatarii eficiente, care deservesc atat structuri to-go, cat si takeaway sau sali de mese. Ideea de a depinde de o singura sursa de venit nu mai este o optiune pentru multi operatori, care ne cer sa le cream structuri flexibile si extrem de eficiente. De aceea, o parte relevanta din activitatea noastra, cand vine vorba despre localuri deja existente, este reprezentata de regandirea fluxurilor interne si de optimizarea resurselor umane”, continua Dragos Panait.
Conform reprezentantilor agentiei, proiectele noi implementate de Next Root Management Systems in ultimele 12 luni au vizat concepte casual, ce acorda o atentie sporita calitatii. Bugetele investite de antreprenori au fost intre 60 si 80,000 de Euro, investitia initiala ajungand la aproximativ 1.000 de Euro / metru patrat.
“Avem, in continuare, profesionisti din afara industriei care vor sa dezvolte afaceri in HoReCa, si care sunt manati de pasiunea pentru gastronomie si de dorinta de a reusi. Antreprenorii cu care interactionam au, in medie, intre 30-50 de ani si vin cu o idee de concept, pe care o rafinam impreuna. Pregatim, insa, si proiecte internationale, ale unor companii care vor sa penetreze piata locala si au nevoie sa isi adapteze modelele de afaceri, in functie de specificul pietei locale”, mai spune Dragos Panait.
Despre Next Root Management Systems
Agentia de consultanta HoReCa Next Root Management Systems a fost fondata in 2018, de catre Dragos Panait, antreprenor cunoscut pentru proiectele sale din industria restaurantelor.
In cei 2 ani si jumatate de activitate, compania a implementat peste 50 de proiecte de consultanta, printre care se numara pizzeria artizanala Antica Pizza (Bucuresti), rotiseria Puiu’ Mamii (Bucuresti), cafeneaua RUA Espresso Bar, restaurantul Casa Hrisicos (Constanta), cofetaria DulceBun (Bucuresti), hotelul si restaurantul Pergola Boutique Hotel (Bucuresti).
In prezent, agentia Next Root Management Systems este responsabila pentru operarea a 6 proprietati HoReCa din Bucuresti si din tara. (www.nrms.ro)
"Fara doar si poate, produsele vor fi la preturi normale, nu se anticipeaza cresteri semnificativ...
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...