Neptun Ramnic - singurul abator din Romania care realizeaza transarea la cald
Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Neptun Ramnic este singurul abator din Romania care a implementat transarea la cald, procedeu care asigura o prospetime sporita a carnii de porc.
Pentru a obtine derogare de la ANSVSA, a fost nevoie ca reprezentantii abatorului sa demonstreze ca nu exista riscuri care sa puna in pericol calitatea carnii.
Prin transarea la cald, se evita aparitia incarcaturii microbiene care este posibila in cazul unei carcase refrigerate. Este o procedura veche, folosita de peste 40 de ani in Spania si Italia. In Romania, nu a fost implementata pana acum, se utilizeaza doar transarea la rece, urmata de depozitarea carnii in lazi, deoarece investitia in amenajarea unor spatii cu rastele pentru atarnarea carnii este foarte mare, explica Danut Dodu, directorul de productie Neptun Ramnic.
Este un castig de 20% pe intregul lant, ceea ce este fabulos la cantitati uriase. Incercam sa creionam si o lege in acest sens, deoarece ANSVSA nu avea pana acum norme care sa reglementeze transarea la cald, precizeaza Miron Dascalu, managerul Global Pig, grupul in care este inclus abatorul Neptun Ramnic.
Capacitatea de sacrificare a abatorului este de pana la 600 de porci si 150 de bovine pe zi. In spatiul de refrigerare pot fi depozitati 150 de porci transati la cald, capacitate care va fi dublata in anul 2018.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...