Natural Refrigerants 2023 - cel mai important eveniment pentru specialistii din industria frigorifica si aer conditionat

Natural Refrigerants 2023 - cel mai important eveniment pentru specialistii din industria frigorifica si aer conditionat


Natural Refrigerants 2023 avut loc in perioada 23-25 februarie, la Bucuresti si a reunit peste 180 de reprezentanti din industria de refrigerare si aer conditionat din tara, dar si din Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Italia si Dubai.

Evenimentul a fost unul remarcabil pentru industria de profil si unic in Romania. A grupat doua zile de prezentari ale celor mai noi practici si sisteme de racire si au putut fi vazute sisteme si utilaje de ultima generatie in zona expozitionala.

 

Participantii au avut oportunitatea de a relationare cu alte persoane din domeniu, de a cunoaste noi furnizori si de a pune bazele unor parteneriate viitoare, dar au putut adresa si intrebari speakerilor pentru a-si clarifica diverse situatii intalnite in activitatea curenta.

 

Zona expozitionala a beneficiat de prezenta a 28 de firme care au adus si expus cea mai noua tehnologie din industria frigorifica si aer conditionat, din Italia, Spania, Germania, Finlanda, Lituania, Elvetia, Danemarca, Belgia, Australia si Romania.

 

In cea de-a treia zi a evenimentului a avut loc un curs intensiv despre proiectarea, constructia si asamblarea corecta a sistemelor de refrigerare, cele mai comune initiative de recuperare a caldurii utilizate pe sistemele de refrigerare industriala cu amoniac si cele mai frecvente erori si greseli de refrigerare facute la instalarea acestora. De asemenea, au fost prezentate tipuri de pompe de caldura industriale care sunt disponibile pe piata, dar si care sunt avantajele si dezavantajele acestora.

 

Participantii au avut ocazia sa afle care sunt consecintele greselilor si erorilor de refrigerare si impactul acestora asupra consumului de energie si capacitatii sistemelor de refrigerare. Au aflat informatii despre solutiile la problemele, adesea complexe si neasteptate, care s-au dovedit a fi prezente la proiectarea, instalarea, functionarea si intretinerea pompelor de caldura industriale cu amoniac.

 

Cursul a fost sustinut de Per Skærbæk Nielsen, specialist in refrigerare cu peste 30 de ani de experienta practica in domeniu si unul din cei mai cunoscuti specialisti in utilizarea agentilor frigorifici naturali.

 

Natural Refrigerants 2023 in cifre:

- 24 speakers

- 28 expozanti

- 35 parteneri

- Peste 180 de participanti

 

Urmatoarea editie a Natural Refrigerants va avea loc in 2025. Organizatorii acestui eveniment sunt: AB Tehnic Profesional si AB Frigo Consult Tehnic.

 

Revista de specialitate INDUSTRIA CARNII.RO a fost partener media al evenimentului.Poti fi interesat si de