Mosia Chindia, afaceri de peste 250.000 lei, la patru luni de la lansarea magazinului online
Vineri, 04 Februarie 2022
Vineri, 04 Februarie 2022
In prima luna a eshop-ului, cresterea vanzarilor a fost de 300%, subliniaza sursa citata.
'In 2022, avem ca obiectiv triplarea productiei si infiintarea unei mici carmangerii, pentru a ne diversifica gama de produse si a le creste si mai mult calitatea. In urmatorii trei ani, vrem sa crestem de 10 ori volumul productiei. Pe termen scurt, pana la finele lui 2021, am avut o productie de 90 de porci, 2.000 de pui de gaina si 200 de curcani, ceea ce ne-a ajutat sa ajungem la peste 50 de produse in magazinul online. Alte obiective vizeaza intrarea in marile lanturi de retail, care se va intampla, cel mai probabil, la sfarsitul lui 2022 sau in 2023', a declarat Dan Cirstea, fondator al fermei Mosia Chindia.
Lansata oficial in 2021, pe o pasune de peste 3 hectare de langa Targoviste, ferma are la baza un concept vechi de peste 40 de ani in SUA, dar unic in Romania. Este vorba despre 'Crestere prin pasunare' (Pasture Raised), care presupune ca animalele sa fie lasate libere sa se dezvolte in ritmul si mediul lor natural, ceea ce confera carnii obtinute o calitate superioara chiar certificarii 'organice'.
In scopul de a populariza cat mai mult hrana sanatoasa, Mosia Chindia isi propune sa deschida apetitul pentru o abordare ecologica si regenerativa in cresterea animalelor, atat in randul consumatorilor, cat si in randul altor fermieri si antreprenori, prin sustinerea altor 100 de fermieri sa adopte cu succes sistemul de crestere prin pasunare a animalelor in urmatorii 10 ani.
'In august 2021 am finalizat site-ul, www.mosiachindia.ro. In septembrie, prima luna de functionare a eshop-ului, am avut o crestere a vanzarilor de 300%, fata de perioada in care foloseam doar aplicatia Whatsapp pentru comenzi. Deocamdata, livram in Bucuresti, Ilfov si Dambovita, dar in primele luni din 2022 vom incepe livrarile nationale. Ne mai propunem sa deschidem un magazin propriu in Bucuresti. Scopul nostru principal ramane incurajarea consumului de carne curata si furnizarea acesteia tuturor celor preocupati de sanatatea lor, de la familii cu copii si pana la adulti tineri sau seniori', a spus Dan Cirstea.
Ferma Mosia Chindia a fost fondata in 2010 de tenorul Vlad Mirita si antreprenorul Dan Cirstea, ca o gospodarie care sa acopere necesitatile familiei Mirita. In 2021, Mosia Chindia a devenit o ferma de animale multispecie, cu misiunea de a furniza familiilor din Romania carne curata si sanatoasa. Produsele sunt obtinute exclusiv din animale crescute prin pasunare, in conditii de viata ideale in care sa-si manifeste liber comportamentele instinctive caracteristice fiecarei specii si care are impact regenerativ asupra mediului.
Aceste criterii sunt si cele care au stat la baza desemnarii brandului Fragedo, drept „Nr. ...
Conform unui comunicat al MADR, printre subiectele ridicate de oieri au fost mentionate subventii...
Institutia Prefectului Salaj a precizat ca Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) a adoptat,...