Ministrul Agriculturii participa la negocierile de la Bruxelles privind noua PAC

Ministrul Agriculturii participa la negocierile de la Bruxelles privind noua PAC


Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, va participa in data de 18 noiembrie, la Bruxelles, la Reuniunea Consiliului UE Agricultura si Pescuit, subiectul principal fiind pachetul de reforma a Politicii Agricole Comune (PAC) post-2020, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

In cadrul reuniunii se vor discuta Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC, Regulamentul care vizeaza finantarea, gestionarea si monitorizarea PAC precum si Regulamentul privind organizarea comuna a pietelor (OCP) produselor agricole.

 

Totodata, in cadrul Reuniunii Consiliului de ministri va avea loc un schimb de opinii privind aspecte legate de mediu si clima, precum si o prezentare din partea Comisiei si un schimb de opinii despre Regulamentele privind normele tranzitorii in domeniul PAC.

 

Ministrul Agriculturii sustinea pe 29 octombrie in cadrul audierilor din comisiile de specialitate din Parlament ca prioritatea numarul unu este pregatirea cu celeritate a Programului National Strategic, pentru ca in urmatorii sapte ani principala sursa de finantare a agriculturii o reprezinta cele 20 de miliarde de euro pregatite prin Politica Agricola Comuna.Poti fi interesat si de