Ministrul Agriculturii le-a pus gand rau vanatorilor de subventii

Ministrul Agriculturii le-a pus gand rau vanatorilor de subventii


Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat ca va lupta impotriva vanatorilor de subventii, investitori care nu urmaresc sa faca performanta in domeniu, ci doar sa incaseze subventiile pentru terenurile sau animalele detinute.

Adrian Oros a declarat, duminica, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa ca intentioneaza redirectionarea banilor catre cei care au o traditie in a cultiva pamant si a creste animale.

 

"Avem de gand ca, in noul Program National Strategic, sa evitam banii care merg spre vanatorii de subventii, persoane, companii sau fonduri de investitii care isi plaseaza banii in agricultura nu pentru a face performanta, ci doar cu scopul de a vana aceste subventii in agricultura. Vrem sa redirectionam cat mai multi bani catre cei care au o traditie in a cultiva pamant si a creste aninale. Voi lupta impotriva acestor vanatorilor de subventii, la noi in tara suntem campioni. Cand subventiile vor disparea, ei vor pleca din acest domeniu, dar pana atunci in jurul lor distrug totul, iar cei care au traditie in cresterea animalelor si in cultivarea pamantului sunt sufocati de acesti investitori", a spus Oros.

 

Potrivit acestuia, la nivelul CE se va legifera ca un fermier veritabil sa fie cel care obtine 80% din venituri din agricultura si doar in aceste cazuri sa poate beneficia de subventii.Poti fi interesat si de