Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de Control la Casa "Unirea" si a sesizat organele de cercetare penala

Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de Control la Casa "Unirea" si a sesizat organele de cercetare penala


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizeaza ca a trimis Corpul de Control la Casa de comert "Unirea" si ca raportul de inspectie fiscala intocmit a fost trimis organelor de cercetare penala.

"La Casa 'Unirea' au fost anumite sesizari facute de AGA catre ministrul Agriculturii, Florin Barbu. In momentul acela am luat decizia sa trimit Corpul de Control in verificare, pentru ca erau sume alocate prin Casa 'Unirea' de peste 50 de milioane de lei si neincasate de la trei societati comerciale. Corpul de Control a intocmit un raport de inspectie fiscala. Acesta a fost trimis catre organele de cercetare penala si, in momentul de fata, am incredere in organele de cercetare penala sa-si faca treaba. Imi doresc foarte mult ca banii publici sa se cheltuie eficient si, prin acel raport de inspectie fiscala si prin masurile luate de organele de cercetare, Ministerul Agriculturii si Casa 'Unirea' sa recupereze banii de la aceste societati comerciale", a spus ministrul, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Victoria.

 

El a mai precizat ca proiectul Casei "Unirea" trebuie continuat cu investitii in centrele de colectare. In prezent sunt "aproape" finalizate studiile de fezabilitate si urmeaza sa fie lansate licitatie pentru proiectare si executie.

 

"Esecul Casei 'Unirea' este ca nimeni nu a luat in calcul dezvoltarea Casei 'Unirea' cu investitii. Si aici vorbim de centrele de colectare. In momentul de fata, sunt aproape finalizate studiile de fezabilitate, urmeaza a fi lansate licitatiile pentru proiectare si executie. Mai mult de atat, succesul oricarei societati comerciale este de a avea un volum mare pentru a putea negocia un pret corect cu retailerii, astfel incat retailerii sa nu mai spuna ca nu au cantitatile necesare pentru a asigura efectivul de produse pe tot intreg anul", a mai spus ministrul.

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat, miercuri, perchezitii in Bucuresti si alte 12 judete intr-un dosar privind fapte de coruptie comise in perioada 2023 - 2024.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 60 de locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a 12 judete (Ilfov, Ialomita, Prahova, Giurgiu, Constanta, Iasi, Timis, Caras Severin, Cluj, Bihor, Maramures, Arad), reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile sau punctele de lucru ale unor societati comerciale.

 

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, in perioada 2023 - 2024" se mentioneaza in comunicat.

 

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, ca descinderile vizeaza activitatea Casei de comert Unirea, institutie aflata in subordinea Ministerului Agriculturii.



Poti fi interesat si de