Ministrul Agriculturii, in vizita la un mare producator de lactate si carne de pasare din Orientul Mijlociu

Ministrul Agriculturii, in vizita la un mare producator de lactate si carne de pasare din Orientul Mijlociu


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vizitat miercuri una dintre cele mai mari si importante companii din Orientul Mijlociu, Almarai, care detine ferme de vaci de lapte si unitati de procesare, dar care investeste masiv si in sectorul de crestere a pasarilor, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Seful MADR se afla in aceste zile intr-o vizita oficiala in Arabia Saudita, impreuna cu secretarul de stat Sorin Moise.

 

'In prima zi a vizitei oficiale pe care o realizeaza in Arabia Saudita, delegatia condusa de ministrul Florin Barbu, alaturi de secretarul de stat Sorin Moise, s-a deplasat la sediul companiei Almarai, una dintre cele mai mari si mai importante din Orientul Mijlociu. Compania detine ferme de vaci de lapte, precum si unitati de procesare in care sunt realizate o varietate de produse, inclusiv lactate, sucuri si patiserie. Produsele lactate ale companiei Almarai sunt realizate din lapte de inalta calitate provenit din mai multe unitati de productie, cu un total de 195.000 de vaci. Acestea beneficiaza de nutritie avansata si ingrijire superioara permanenta pentru a asigura o calitate optima', a scris MADR pe reteaua de socializare.

 

In prezent, compania produce 1,5 miliarde litri de lapte pe an, fiind cea mai mare companie de lactate integrata vertical din lume.

 

Potrivit MADR, vizita a inceput in ferma de vaci, unde delegatia Romaniei a vazut modul in care sunt crescute si hranite animalele. In prezent, din fermele Almarai se obtin 4 milioane litri de lapte pe zi, in medie 42 de litri per vaca pe zi, aproximativ dublu fata de media europeana.

 

Dupa vizitarea fermei, ministrul Agriculturii impreuna cu delegatia din MADR au mers in fabrica de procesare, ocazie cu care au vazut liniile de productie si au purtat discutii pe diverse teme, printre care si despre cresterea pasarilor, domeniu in curs de dezvoltare la Almarai prin investitii semnificative.

 

Barbu a transmis ca in Romania gradul de autosuficienta a acestui sector este de 160% si ca exista ferme foarte performante ce produc pui hraniti cu furaj de inalta calitate (90% porumb), urmand ca in viitorul apropiat sa fie crescuta capacitatea cu inca 100 milioane capete.

 

Partea Saudita s-a aratat interesata de productia de pasari din Romania, iar ministrul Agriculturii a declarat ca va impartasi experienta din aceste zile cu asociatiile de profil din tara noastra, pentru ca partile interesate sa intre in dialog.

 

Joi, 4 iulie, va fi semnat un Memorandum de Intelegere intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania si Ministerul Mediului, Apelor si Agriculturii din Regatul Arabiei Saudite privind cooperarea in domeniul agriculturii.



Poti fi interesat si de