Ministerul Agriculturii lanseaza inca 100.000 de locuri de cazare pentru reproductie in sectorul suin

Ministerul Agriculturii lanseaza inca 100.000 de locuri de cazare pentru reproductie in sectorul suin


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anuntat ca inca 100.000 de locuri de cazare vor fi lansate, in perioada urmatoare, pentru sectorul suin pentru reproductie.

'Vizitam toate santierele pe care le-am deschis anul trecut. Vorbim de 28 de santiere pentru 56.000 de locuri de cazare in sectorul de reproductie suin, sunt cu o valoare de aproape 220 de milioane de euro, sunt proiecte foarte importante pentru salvarea acestui sector. (...) Este un sector foarte important pentru ca ne dorim foarte mult sa consumam cat mai multa carne produsa in Romania. Noi suntem o tara care produce cereale si este si pacat sa importam carne de porc si sa nu o producem la noi, in Romania. In perioada urmatoare, Ministerul Agriculturii va lansa inca 100.000 de locuri de cazare in sectorul suin pentru reproductie pentru ca avem nevoie de 9 milioane purcei pentru a a asigura consumul de care romanii au nevoie intr-un an, aici facem referire la carne de porc', a afirmat ministrul.

 

Potrivit acestuia, in Romania se produce 40% din carnea pe care o consuma romanii in fiecare an, iar restul se importa.

 

Referindu-se la sectorul avicol, Florin Barbu a vorbit despre un grad de autosuficienta de 150%.

 

'Avem si sectorul avicol- am investit peste 100 de milioane de euro in sectorul avicol, avem un grad de autosuficienta de 150%, asta inseamna ca 50% din carnea de pui care se produce in Romania merge la export. (...) La finele anului 2024 vom avea inca 9 milioane de locuri de cazare in plus in sectorul avicol fata de ce este existent', a adaugat ministrul.

 

Ministrul Agriculturii a vizitat, saptamana trecuta, o ferma care implementeaza proiectul de reproductie a suinelor, in localitatea Baba Ana, judetul Prahova.



Poti fi interesat si de