Mega Image doneaza peste 1 milion de lei Crucii Rosii pentru achizitia de ventilatoare medicale

Mega Image doneaza peste 1 milion de lei Crucii Rosii pentru achizitia de ventilatoare medicale


Retailerul Mega Image doneaza 1,16 milioane de lei, echivalentul a 240.000 de euro, catre Crucea Rosie Romana pentru achizitia a 12 echipamente de ventilatie medicala, contribuind astfel la sustinerea spitalelor cu echipamentul de care au nevoie in lupta impotriva pandemiei COVID-19, a anuntat retailerul.

"Trecem printr-o perioada cu numeroase provocari, in care, desi nu e usor pentru nimeni, e important sa ramanem solidari si sa contam unii pe altii. Noi, ca retailer, avem un rol crucial si o mare responsabilitate, prin urmare ne-am mobilizat, depunem eforturi uriase si facem investitii pentru a ramane in continuare un loc sigur pentru cumparaturi. Ne dorim sa sprijinim cat mai mult comunitatea si am decis sa ne alaturam misiunii Crucii Rosii Romane printr-o donatie care sa acopere achizitia de sisteme complete de ventilatie, atat de necesare pacientilor aflati in stare grava din cauza infectarii cu COVID-19. Avem grija de persoanele care sunt expuse mai mult infectarii, cu varste de peste 65 de ani, si am luat masuri suplimentare de protectie, atat pentru colegii nostri din echipa, cat si pentru oamenii din comunitate. Vom investi in reducerea preturilor la raft indiferent de aparitia unor eventuale cresteri ale costurilor de productie si de distributie. Vom urmari in continuare indeaproape evolutia evenimentelor si vom lua masuri atunci cand va fi necesar pentru a ramane in siguranta si parte activa din comunitate," afirma Mircea Moga, CEO Mega Image.

 

Alocarea fondurilor si echipamentelor se va face de catre Crucea Rosie, in functie de necesitati, conform informatiilor oficiale furnizate de Ministerul Sanatatii. Crucea Rosie, ONG-ul desemnat de Ministerul Sanatatii pentru achizitia de echipamente medicale, a lansat de curand campania nationala de strangere de fonduri prin care face apel la populatie pentru a sustine spitalele cu echipamente, materiale de protectie, consumabile de unica folosinta, cat si alimente si produse igienico-sanitare pentru persoanele vulnerabile.

 

In acelasi timp, pentru a proteja mai mult persoanele cu risc crescut de infectare, cu varste de peste 65 de ani, adopta noi masuri pentru angajatii din aceasta categorie, cat si pentru persoanele din comunitati. Astfel, toti angajatii care au implinit varsta de 65 de ani vor putea intra in concediu de odihna in perioada urmatoare, pentru a putea ramane la domiciliu. De asemenea, toate magazinele au programul adaptat noului context, sunt deschise intre 08:00 - 21:00, iar echipele Mega Image s-au mobilizat pentru a asigura un flux prioritar dedicat persoanelor cu varste de peste 65 de ani, in intervalul orar 11:00 - 13:00.

 

Nu in ultimul rand, pentru a evita cresterea preturilor la raft pentru produse care inregistreaza cresteri pe intreg lantul de productie si de distributie, Mega Image investeste in reducerea preturilor la produse alimentare de baza si nealimentare, care au in aceasta perioada o cerere mult mai mare.

 

"Au fost reduse preturile la fructe si legume (peste 120 de produse din categorie), produse de stricta necesitate alimentare de baza (peste 100 de produse de stricta necesitate - ulei, zahar, orez, paste, malai, faina de grau, conserve de ton), produse de igiena si de curatenie (detergent, sapun, solutii de igienizare). In continuare, echipa Mega Image va monitoriza atent preturile practicate de furnizori la toate produsele si va depune toate eforturile pentru a reduce impactul asupra preturilor la raft, impact care ar putea sa apara ca urmare a cresterii costurilor materiilor prime sau a conditiilor si a masurilor care au afectat lantul de productie si de distributie in aceasta perioada, pentru a putea oferi clientilor preturi accesibile la cumparaturi", se precizeaza in comunicat.

 

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 780 de magazine. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer international ce opereaza in prezent pe trei continente.

 

 

 Poti fi interesat si de