Medalii de argint si bronz pentru bucatarii si cofetarii romani la Olimpiada Culinara de la Stuttgart

Medalii de argint si bronz pentru bucatarii si cofetarii romani la Olimpiada Culinara de la Stuttgart


Desfasurata intre 2 si 7 februarie 2024, la Stuttgart, Germania, IKA Culinary Olympics continua sa fie recunoscuta drept cea mai prestigioasa si variata competitie culinara internationala.

Evenimentul ofera un cadru ideal pentru bucatarii profesionisti de a-si demonstra talentul si creativitatea in armonizarea ingredientelor, tehnicilor si prezentarii culinare. Cu o traditie de aproape 125 de ani, competitia serveste drept rampa de lansare pentru noile tendinte gastronomice si promoveaza arta culinara in forma sa cea mai inalta.

 

Romania s-a remarcat si in trecut prin prezente remarcabile la aceasta competitie, demonstrand constant pasiune, dedicare si un nivel inalt de profesionalism, contribuind astfel la consolidarea prestigiului tarii noastre in acest domeniu. La editia din 2024, delegatia Romaniei a inclus membri ai Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania, alaturi de chefi cu experienta in competitiile internationale.

 

Distinctiile obtinute de echipele prezente la IKA Culinary Olympics Stuttgart 2024 pentru Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism – Romania au fost:

  • Echipa nationala de seniori: Emanuel Mocan – Capitan, Marinica Bejenaru, Marian Zancianu, Alexandru Vreme, Alin Murariu, Georgian Tufa, Daniel Nistor, Florin Ciobanu, Mihai Ciprian Necula, Flavian Dobre si Dragos Bercea – Manager Echipa – 2 medalii de argint la Restaurantul Natiunilor si Chef’s Table;
  • Echipa nationala de juniori: Munteanu Dadiana – Capitan, Paul Antohi, Filip Adam, Mihai Petre, David Toader, Andreea Buzatu, Andrei Miron si Bogdan Cozma – Manager Echipa – 2 medalii de bronz la Restaurantul Natiunilor si Chef’s Table;
  • Echipa regionala Belvedere Brasov: Ioan Florescu, Cornelia Ghisoi, Buzea Daniel, Holhos Paul, Bunea Ioana, Dragomir Carmela, Donosa Alexandra – medalie de argint;
  • Echipa regionala About Taste Academy: Florin Popa, Nina Rus, Cerasela Lungu, Kenan Inci, Florin Kiss, Cecilia Ene, Rozalia Orban, Dalia Paduraru – medalie de bronz;
  • Echipa regionala Gastro Cusine Romania: Ovidiu Procopet, Bran Arpad, Liviu Morarescu, Robert Voicu, Hasna Ilie, Silviu Cristian Federeac, Dan Havarneanu, Aurelian Boruga – mentiune, locul 4;
  • Echipa Kolping Timisoara: Bianca Prisneac, Ianis Bulgaru, Bogdan Lovin, Ariana Sinatovici, Alesia Coroian, Elisa Dedu, Fabian Prutean, Iani Bratan, Maximilian Dan. Manager echipa Florin Kiss – mentiune, locul 4.

 

Distinctii pentru participari individuale:  

  • Nina Rus - medalie de bronz;
  • Kenan Inci – medalie de bronz;
  • Florin Kiss - medalie de bronz;
  • Rozalia Orban - medalie de bronz;
  • Gheorghe Ciutacu – medalie de argint;
  • Vasile Spanu – medalie de argint;
  • Dalia Paduraru, Cecilia Ene, Alessandro Corradi – mentiune.

 

Total palmares Romania: 3 medalii de argint, 7 medalii de bronz, 5 mentiuni-locul 4.

 

Participarea echipelor nationale de bucatari ale Romaniei la aceasta editie a Olimpiadei Culinare a fost sustinuta de catre urmatorii parteneri comerciali: Selgros Romania, Unilever Food Solutions Romania, Parmafood Group Distribution, City Grill, Asonido, Euroindal, Distri Fresh, Gio’s – Uniforme Profesionale, Hendi Romania, Familia Toneli, Nova Pan Brasov, Cookman, Friedr. Dick GmbH & Co. KG, Pasta La Molisana, Tabasco Romania, Mutti Pomodoro, AMT Gastroguss International.

 



Poti fi interesat si de