Meda anunta investitii de peste 30 de milioane de lei in retehnologizare

Meda anunta investitii de peste 30 de milioane de lei in retehnologizare


Compania Meda, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri din tara, anunta un plan important de investitii in valoare de peste 30 de milioane de lei in urmatorii trei ani, bani destinati retehnologizarii proceselor de productie.

„Sunt trei tinte principale in strategia noastra pe termen mediu si lung: mentinerea calitatii superioare a produselor Meda, dezvoltarea ofertei catre consumatori si consolidarea imaginii de brand. Pentru a le atinge, am planificat in urmatorii 3 ani investitii de peste 30 de milioane de lei doar in tehnologie, in utilaje din ce in ce mai performante, in automatizari si solutii sustenabile pe termen lung”, declara Florin Rizea, directorul general al companiei.

 

Meda aniverseaza anul acesta 25 de ani de existenta, perioada in care compania a vandut aproape 80.000 de tone de crenvursti.

 

„Suntem mandri de performantele noastre si ne exprimam recunostinta intregii echipe, clientilor nostri si partenerilor pentru sustinerea acordata pe parcursul celor 25 de ani de activitate. Aceasta perioada a presupus eforturi constante si investitii semnificative, insa, in acelasi timp, ne-a oferit si satisfactii importante. Desi preferintele consumatorilor romani au evoluat, Meda a ramas relevanta si actuala, adaptandu-se mereu la schimbarile din piata. Acest lucru ne motiveaza sa continuam sa investim in crestere si inovatie, abordand cu incredere orice provocari si obstacole care se pot ivi pe parcurs pentru a ramane prima optiune pentru clientii si partenerii nostri”, declara Luchi Georgescu, fondatoarea Meda.

 

Ultimii 3 ani au fost marcati de multe provocari - criza sanitara Covid, criza cauzata de razboiul din Ucraina, inflatie – dar compania a reusit sa-si consolideze pozitia in piata mentinand o inalta calitate a produselor.

 

Compania Meda Prod 98, detinatoarea brandului Meda, este lider de piata in valoare pe segmentul crenvurstilor din comertul modern. Crenvurstii din piept de pui sunt produsul fanion al companiei. Meda estimeaza ca a vandut aproximativ 80.000 de tone de crenvursti in ultimii 25 de ani. Datorita investitiilor din ultimii ani, au fost dezvoltate produse noi in segmentul salamurilor crud-uscate, dar s-a realizat si o extindere a capacitatii de productie in segmentul mezelurilor fiert afumate – salamuri, parizere, carnati, sunci si diverse specialitati.

 

Meda are in prezent aproximativ 700 de angajati si are in plan extinderea capacitatii de productie si depozitare, precum si cresterea distributiei la nivel national. Fondata in 1998, compania a experimentat o crestere constanta in ultimii 25 de ani si a devenit un nume de incredere in industria mezelurilor din Romania.



Poti fi interesat si de