Meat ShowHow: De la intrarea carcasei la expedierea produsului
Miercuri, 04 Februarie 2015
Miercuri, 04 Februarie 2015
Trecand pragul evenimentului Marel Meat ShowHow, in data de 4 martie 2015, procesatorii de carne rosie vor intra intr-o fabrica echipata complet.
In acest an, evenimentul Meat ShowHow va pune accent pe eficienta, trasabilitate si sustenabilitate. Procesatorii de carne rosie vor avea ocazia sa vada in actiune multe linii de productie. Permiteti-ne sa va conducem intr-o calatorie printre procesele care transforma materia prima in produs finit pentru piata de retail.
Liniile expuse pot avea acelasi punct de plecare dar produsele finite pot varia foarte mult:
LINIA DE COTLET DE PORC MARINAT
Linia de cotlete marinate incepe la DeboFlex, noua noastra solutie modulara pentru dezosarea spatei de porc. De aici merge la fasonare la StreamLine.
Sistemul permite procesatorilor de carne sa monitorizeze si sa controleze indeaproape si in timp real indicatorii cheie de performanta. Acesti KPI includ randamentul, capacitatea si performantele de taiere, care sunt inregistrate si monitorizate in mod automat pentru intreaga linie si pentru fiecare operator in parte cu ajutorul solutiilor software Innova.
Materia prima - fasonata si pulpa de porc cu crusta congelata - este incarcata manual in portionator. OptiCut produce felii cu forma uniforma, de dimensiuni si greutate egale, complet separate cu spatiere egala si orientare uniforma, gata pentru a fi incarcate automat in ValueSpray, aplicatorul de marinata Marel.
Fleicile / feliile sunt marinate prin stropire intr-un flux continuu, atat pe partea de sus cat si pe partea de jos. De la aplicatorul de marinata, fleicile / feliile sunt conduse pe o masa de stivuire unde formeaza un lot si sunt si incarcate in caserole inainte de a fi transmise la ambalare.
LINIA DE HAMBURGERI
Linia de hamburgeri incepe la linia de dezosare si fasonare StreamLine. Carnea de vita fasonata este apoi trimisa la Trim Management System, care utilizeaza tehnologia cu raze X pentru a analiza carne de vita si de porc si a determina raportul real carne slaba / carne grasa (CL), pentru a detecta contaminantii periculosi, precum si pentru a valoriza la maximum bucatile prin crearea de loturi tinta pre-stabilite de grasime / carne slaba.
Carnea de vita este apoi tocata in FRESHgrind CT3105 si amestecata, iar apoi hamburgerii sunt formati cu RevoPortioner.
LINIE DE STEAK-URI DE VITA GATA AMBALATE
Linia de steak-uri de vita incepe de la sistemul primar de dezosare si fasonare StreamLine.
Dupa fasonare, steak-urile de vita sunt inghetate si presate - si ulterior, taiate in steak-uri cu greutate fixa cu I-Cut 55. Dupa taiere, steak-urile sunt ambalate, etansate si etichetate cu Weigh Price Labeler. Caserolele sunt apoi impachetate in cutii cu un sistem de ambalare robotizat si etichetate cu ajutorul Outer Case Marker 9500.
LINIA DE CARNE TOCATA
Linia de carne tocata incepe la Trim Inspection System. Carnea este apoi tocata in FRESHgrind CT3105 si amestecata cu SpeedMix 1500 CT3045. Dupa tocare si amestecare, carnea tocata este portionata in blocuri. La sfarsit blocurile de carne tocata sunt incarcate automat in caserole cu unitatea de lotizare.
Cu toate acestea, Meat ShowHow nu se va incheia pe data de 4 martie. In decursul saptamanii, vom organiza sesiuni VIP individuale si demonstratii care ne vor permite sa alegem solutia potrivita fiecarui client.
Marel Meat ShowHow 2015 este un eveniment de la care procesatorii de carne rosie nu trebuie sa lipseasca!
Pentru mai multe informatii despre eveniment si despre inregistrare, va rugam sa accesati: www.marel.ro. Persoana de contact: alexandra.crican@marel.com
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...