Meat & Spices, o macelarie care acopera nevoia de produse romanesti

Meat & Spices, o macelarie care acopera nevoia de produse romanesti


Un tanar antreprenor a pariat pe nevoia consumatorilor de produse autentice romanesti si a vandut nu mai putin de o tona de carne pe saptamana in decembrie anul trecut, in cadrul macelariei deschisa recent intr-un cartier rezidential din Bucuresti.

Macelaria Meat & Spices a aparut din pasiunea lui Alexandru Popescu (29 ani), de profesie inginer agronom, si a logodnicei sale, Anelis Datcu, pentru carnea romaneasca de calitate.

 

Compus din doua segmente, macelarie si bacanie, business-ul a fost inaugurat in luna noiembrie 2023, pe Drumul Binelui 25-27 din sectorul 4 al Capitalei, in urma unei investitii de 60.000 de euro.

 

“Business-ul are la baza dorinta de a aduce pe piata produse autentice romanesti. Pe asta am vrut sa ne axam, eu si logodnica mea. Carnea este integral romaneasca, de la animale crescute si sacrificate in Romania. Am observat lipsa unei carmangerii in zona, stam relativ in apropiere si ne deplasam in alt sector pentru a lua produse proaspete pe care sa le gatim pe gratar sau la cuptor. Am deschis in noiembrie, iar apogeul vanzarilor a fost in perioada Sarbatorilor, cu un rulaj de aproape o tona de materie prima intr-o saptamana. Luna ianuarie este intotdeauna mai slaba din punctul de vedere al vanzarilor de carne”, spune Alexandru Popescu, cofondator Meat & Spices.

 

ic_6

 

Carne proaspata, doar de la furnizori locali

 

Alexandru Popescu s-a folosit de conexiunile create prin prisma jobului din agricultura si a reusit sa inceapa colaborari cu furnizori locali de carne.

 

“In aceasta industrie, sunt foarte multi jucatori care importa carnea si de aceea a fost o provocare sa gasim furnizori care sa ne livreze doar carne de provenienta romaneasca. Pentru macelarie, ne aprovizionam cu carne de porc de la Macrosuin, din Arges, cu carne de vita de la Meat Team Quality din Botosani, iar carnea de oaie o aducem de la Sibiu. Din punctul meu de vedere, in cazul carnii de import nu se poate folosi atributul proaspat, pentru ca procesul de sacrificare, transare si distributie pana la clientul final se intinde pe mai multe zile, iar aceea nu mai este carne fresh”, explica antreprenorul.

 

Clientii Meat & Spices pot opta pentru carne de vita, de berbecut si porc, de provenienta locala. In urma solicitarilor primite, proprietarii au introdus in galantare si produse din carne de pasare.

 

ic (2)_5

 

Zona de bacanie cu produse artizanale

 

Pe segmentul de bacanie, oferta este formata din produse autohtone artizanale, cat mai naturale si cat mai putin procesate, fara conservanti sau potentiatori de aroma. Printre furnizori se regasesc Razvan Idicel, Pofta Focului, Camara Naturii sau One Leaf.

 

La raftul de condimente gasim cinci baze de condimente denumite sugestiv Puisor, Mielut, Porcusor, Cartofiori si Legumite. In viitorul apropiat, fondatorii Meat & Spices planuiesc sa isi creeze propriul brand de condimente.

 

,meat3

 

Pastrama capac” de berbecut, produsul-tractor al macelariei

 

Din oferta expusa in vitrine fac parte specialitati din carne de vita (muschiulet, antricot, vrabioara, rasol, carne de lucru), pastrama, cotlet si piept de berbecut, iar la categoria de carne de porc gasim muschiulet, ceafa, coaste, mici, carnati, adana kebap, burgeri, realizate dupa retete proprii.

 

Cel mai bine se vinde pastrama “capac”, specialitatea macelariei. “Este produsul cel mai laudat de catre clienti, pentru ca are la baza o carne foarte frageda, ce provine din pulpa berbecutului. Carnea este lasata la uscat timp de patru zile, apoi este condimentata cu sare afumata creata dupa o reteta proprie”, mai explica cofondatorul Meat & Spices.

 

Articolul integral despre business-ul Meat & Spices poate fi citit in editia nr. 93 a revistei INDUSTRIA CARNII.RO.



Poti fi interesat si de