Marel achizitioneaza producatorul de echipamente MAJA

Marel achizitioneaza producatorul de echipamente MAJA


Marel a anuntat ca va achizitiona MAJA, producator german de echipamente de procesare pentru industria alimentara, tranzactie ce urmeaza sa se finalizeze in al treilea semestru din 2018.

Aceasta achizitie este in concordanta cu obiectivul strategic al companiei de a furniza solutii complete si avansate pentru procesarea alimentelor si de a-si consolida pozitia la nivel mondial.

 

"Gama de produse inovatoare a MAJA este potrivita pentru Marel si avem un respect deosebit pentru capacitatile tehnice pe care echipa sa le-a construit de-a lungul anilor. MAJA si Sulmaq, filiala Marel din Brazilia, prin unirea fortelor si dezvoltarea ofertei de produse si a prezentei regionale a MAJA, vom continua sa crestem la nivel mondial pentru a satisface mai bine nevoile clientilor si pentru a inova", a declarat Arni Oddur Thordarson, CEO al Marel.

 

In 2017, Marel a raportat venituri de 1 miliard de euro, din care 6% (aproximativ 60 milioane de euro) sunt sumele pe care compania le repartizeaza annual pentru cercetare si dezvoltare.

 

Infiintata in 1995, MAJA are venituri anuale de 30 de milioane de euro si aproximativ 200 de angajati.

 

"Impreuna cu Marel, vom juca un rol si mai important pe pietele internationale pentru depielitare, portionare a carnii si solutii de frig. Pentru noi, sa facem parte dintr-o organizatie mai mare, inseamna o strategie potrivita, iar angajatii nostri vor beneficia de oportunitati mai bune in cariera", au declarat Joachim Schill & Reinhard Schill, proprietarul si directorul general al MAJA.

 

Acordul de achizitie ofera echipei de management cu experienta a MAJA sansa de a ramane la conducerea companiei.Poti fi interesat si de